Umowa powierzenia z Bankiem MOPS
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Umowa powierzenia z Bankiem MOPS
Witam mała wątpliwość bo jedni mówią tak inni inaczej. Pytanie czy OPS potrzebuje umowy powierzenia z bankiem bo wiadomo realizujemy świadczenia podopiecznym ale też wypłacamy wynagrodzenia pracownikom i opłacamy faktury kontrahentom ?? Drugie pytanie odnośnie poczty jak rozumiem rozsyłanie korespondencji to kwestia jasna ale jeżeli realizujemy świadczenia przez usługi poczty to czy tam musi być umowa powierzenia??
Jacek
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Umowa powierzenia z Bankiem MOPS
My z bankiem mamy podpisaną umowę z pocztą nie bo tylko listy wysyłamy.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: inspektor ds programow Pfron i ochrony danych osobiowych
- Kontakt:
a czy umowy ze szkołami (opinie o uczniach) i lekarzami (stan zdrowia dzieci) musimy zawierac??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: IOD
- Kontakt:
A powierzają OPSom dane?Hania88 pisze:a czy umowy ze szkołami (opinie o uczniach) i lekarzami (stan zdrowia dzieci) musimy zawierac??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Jestem asystentem rodziny i iod
- Kontakt:
Z tego co ja wiem to nie musi być umów z bankiem ani z pocztą, ponieważ usługi wynikają z zadań i przepisów prawa - ustawa nakazuje. A co myślicie na temat umowy powierzenia ops-u z zi, czy może między gminą z zi??? skoro gmina powołała zarządzeniem. ale dokumenty są w ops. i w sumie sama nie wiem..
-
- Praktykant
- Kontakt:
dla Ops nie ale dla powiatowych centrów pomocy Rodzinie tak to musza byc takie umowy czy nie??Pa_Ula pisze:A powierzają OPSom dane?Hania88 pisze:a czy umowy ze szkołami (opinie o uczniach) i lekarzami (stan zdrowia dzieci) musimy zawierac??
-
- Praktykant
- Kontakt:
A możesz podać przykład sytuacji, w której pcpr przetwarza dane w imieniu ops albo odwrotnie?Hania88 pisze: dla Ops nie ale dla powiatowych centrów pomocy Rodzinie tak to musza byc takie umowy czy nie??
-
- Praktykant
- Kontakt:
chyba w złym
pcpr pozyskuje dane o dzeciach z rodzin zastępczych od lekarzy i ze szkół czy z nimi musza byc umowy powierzania. Moze w złym miejscu dodałam post
Pa_Ula pisze:A możesz podać przykład sytuacji, w której pcpr przetwarza dane w imieniu ops albo odwrotnie?Hania88 pisze: dla Ops nie ale dla powiatowych centrów pomocy Rodzinie tak to musza byc takie umowy czy nie??
pcpr pozyskuje dane o dzeciach z rodzin zastępczych od lekarzy i ze szkół czy z nimi musza byc umowy powierzania. Moze w złym miejscu dodałam post
-
- Praktykant
- Kontakt:
Umowa powierzenia jest umową, która reguluje stosunki pomiędzy administratorem a podmiotem przetwarzającym.
Wobec tego ponawiam i doprecyzowuję pytanie czy jesteś w stanie podać przykład sytuacji, w której pcpr przetwarza dane dzieci z rodzin zastępczych w imieniu lekarzy i szkół albo odwrotnie.
Wobec tego ponawiam i doprecyzowuję pytanie czy jesteś w stanie podać przykład sytuacji, w której pcpr przetwarza dane dzieci z rodzin zastępczych w imieniu lekarzy i szkół albo odwrotnie.
-
- Praktykant
- Kontakt:
pracwownik socjalny pcpr pobiera dane o stanie zdrowia od lekarza oraz ze szkoły o ocenach ucznia. nie wiem czy dobrze rozumiem ze podmiot powierzajćy to lekarz przetwarzajacy pcpr. Czy nie jest konieczne zawieranie umów prosze o jakies wskazóki
:(

Oprócz Umowa powierzenia z Bankiem MOPS - Ochrona Danych Osobowych przeczytaj również:
Aktywa Podstawowe - identyfikacja
umowa powierzenia danych z PCK?????
szkolenie VAT,IOD,ZP,Kadry i płace
Wywiad alimentacyjny dla innego GOPS
Proszę o pomoc analiza ryzyka i dokumenty zgodne z RODO
ochrona danych osobowych w Warsztatach Terapii Zajęciowej
Upowaznienie dla członków komisji ds. niepełnosprawności
Bardzo proszę o pomoc -dokumentacja zgodna z RODO
umowy powirzenia przetwarzania danych osobowych
Inspektor Ochrony Danych wynagrodzenie
podstawa prawna - wniosek o udost. danych
RODO a udzielanie informacji kuratorom