umowa zlecenie 2015 r.- jak to policzyć? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 01 cze 2015, 12:59

babka zaczęła prace na umowę zlecenie od lutego 2015 i co miesiąc dostaje umowę i będzie tak pracować do końca tego roku- co miesiąc umowa. Jak liczyc jej dochód? Z każdego miesiąca przelicząć i sprawdzac czy sie kwalifikuje do ZR czy wziąć dochód za marzec?
julka@@

Napisano: 01 cze 2015, 13:06

nie ma uzysku
bxbxbx

Napisano: 01 cze 2015, 13:19

Ale skoro nie ma uzysk to jak ja to potraktuje gdy ona przyjdzie do mnie z zaświadczeniem z us za jakiś czas na okres zasiłkowy? Ona ma na tych umowach na tyle duzo ze przekroczy kryterium dochodowe.
julka@@

Napisano: 01 cze 2015, 13:35

utracisz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 cze 2015, 13:36

my bierzemy w takich przypadkach rachunek z dochodem za drugi miesiąc i przeliczamy nie przejmujemy się tym, ze są umowy co miesiąc jeżeli jest ciągłość zatrudnienia.
ja-fa

Napisano: 01 cze 2015, 13:39

to fajnie, że się nie przejmujecie. Klient na pewno was chwali, że działacie bezprawnie na jego szkodę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 cze 2015, 14:16

Utrace pomimo tego ze powinien byc zwrot? od czerwca bedzie przekroczenie dochodu- bez umowy zlecenie maja 562 zł na osobe, a prawdopodobnie umowy beda do końca roku wystawiane co miesiąc.
julka@@

Napisano: 01 cze 2015, 14:30

Już mam.....teraz nie biorę pod uwagę i utracę dochód z zaświadczenia ze skarbówki kiedys tam na podstawie tych wszystkich comiesięcznych umów bo nie ma miesiąca następujacego- ciagłości brak ;) ;) :) gdyby nie to że przyszłam tu po pomoc to bym stwierdziła że jestem genialna :D :D :D :D nie no żarcik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
julk@@

Napisano: 02 cze 2015, 9:24

dlaczego ktoś kto ma jedną ciągłą umowę ma mieć uchylone prawo do ZR lub tez zwracać a ktoś kto podpisuje je co miesiąc niema uzysku? ale utratę już tak. tym bardziej, że dochód na umowach zlecenie często jest wyższy niż na umowę o pracę.
ja-fa

Napisano: 02 cze 2015, 9:26

bo tak stanowi nasza ustawa .... :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x