babka zaczęła prace na umowę zlecenie od lutego 2015 i co miesiąc dostaje umowę i będzie tak pracować do końca tego roku- co miesiąc umowa. Jak liczyc jej dochód? Z każdego miesiąca przelicząć i sprawdzac czy sie kwalifikuje do ZR czy wziąć dochód za marzec?
Ale skoro nie ma uzysk to jak ja to potraktuje gdy ona przyjdzie do mnie z zaświadczeniem z us za jakiś czas na okres zasiłkowy? Ona ma na tych umowach na tyle duzo ze przekroczy kryterium dochodowe.
my bierzemy w takich przypadkach rachunek z dochodem za drugi miesiąc i przeliczamy nie przejmujemy się tym, ze są umowy co miesiąc jeżeli jest ciągłość zatrudnienia.
Utrace pomimo tego ze powinien byc zwrot? od czerwca bedzie przekroczenie dochodu- bez umowy zlecenie maja 562 zł na osobe, a prawdopodobnie umowy beda do końca roku wystawiane co miesiąc.
Już mam.....teraz nie biorę pod uwagę i utracę dochód z zaświadczenia ze skarbówki kiedys tam na podstawie tych wszystkich comiesięcznych umów bo nie ma miesiąca następujacego- ciagłości brak gdyby nie to że przyszłam tu po pomoc to bym stwierdziła że jestem genialna nie no żarcik
dlaczego ktoś kto ma jedną ciągłą umowę ma mieć uchylone prawo do ZR lub tez zwracać a ktoś kto podpisuje je co miesiąc niema uzysku? ale utratę już tak. tym bardziej, że dochód na umowach zlecenie często jest wyższy niż na umowę o pracę.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes