upoważnienie do wydawania decyzji dla pracownika socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 29 sty 2014, 16:10

Kierownik OPS chce wystąpić z wnioskiem do Wójta Gminy
o upowżnienie pracownika socjalnego do pełnienia obowiązków w czasie jej nieobecności.
Problem w tym,że Kierownik OPS chce upoważnić pracownika do wszystkich spraw które on wykonuje czyli: uczestniczenia w sesjach Rady Gminy, przyjmowania np.Asystenta jeżeli przyjdą środki, załatwianie spraw pracowniczych(podpisywanie przez pracownika socjalnego urlopów drugiemu pracownikowi socjalnemu), podpisywanie decyzji ze świadczeń rodzinnych i zaliczki alimenacyjej , i wszystkich decyzji z zakresu pomocy społecznej.
Czy tak można obarczyć pracownika socjalnego tym bardziej,że ma on obsługiwać klientów ze swojego terenu.
~Monika

Napisano: 29 sty 2014, 16:12

ja mam tylko do decyzji i jeszcze podpisywania spraw zw. z księgowoscią
~franek

Napisano: 29 sty 2014, 16:22

wydaje się, że wójt gminy na wniosek kierownika OPS może upoważnić inną osobę ale tylko do wydawania decyzji administracyjnych art. 110 ust. 7 i 8 w pozostałym zakresie to są zadania przypisane ściśle dla kierownika. Jak tak chce to niech zrobi pracownika socjalnego swoim za-st i będzie miał kłopot z głowy
~ja

Napisano: 29 sty 2014, 16:43

Do \"ja\", masz rację tyle obowiązków to zastępca kier. wraz z dodatkiem funkcyjnym.
~Aleksandra

Napisano: 31 sty 2014, 16:04

czy za upoważnienie do wydawania decyzji administarcyjnych przysługuje jakieś dodatkowe wynagrodzenie?
~ola

Napisano: 31 sty 2014, 16:10

ja za friko
~franek

Napisano: 31 sty 2014, 16:11

Takiego czegoś nie ma, co najwyżej kierownik ze względu na rozszerzony zakres twoich obowiązków może Ci dać wyższą premię . Gdyby zrobił ciebie zastępcą to co innego bo byś miała dodatek funkcyjny
~ja

Napisano: 03 lut 2014, 15:05

u nas takie upoważnienie ma główny ksiegowy
~jola

Napisano: 03 lut 2014, 15:11

W naszym ops jest to pracownik świadczeń rodzinnych.
~Majka

Napisano: 03 lut 2014, 16:33

u nas takie upoważnienie ma prac.socjalny
~Ala

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x