upoważnienie do wydawania zdo - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 lip 2014, 8:03

Witam. mam takie pytanko. Czy osoby podpisujące u Was dec o zdo mają dodatkowe upoważnienie do wydawania tych dec. czy bazują tylko na upoważnieniach do wydawania dec w sprawach świadczeń rodzinnych. Czy w ogóle zwróciliście na to uwagę? Moja kierowniczka dorwała książkę Pana B.M i tam on zwrócił uwagę na to że zdo nie jest zawarte w kanonie art.2 naszej ustawy i w związku z tym powinno być osobne upoważnienie?
ensiferum

Napisano: 04 lip 2014, 8:18

zwróciliśmy uwagę...
mija szefowa w maju dostała upoważnienie

Tylko dziwi mnie fakt, że sama dostała upowaznienie a nie pomyślała aby powierzyć nam nowe zadanie do wykonywania. Robimy robotę a nie mamy jaj w zadaniach (w zakresie czynności czy jak by to zwał)
&*&*&

Napisano: 04 lip 2014, 10:34

A jak u innych?
ensiferum

Napisano: 04 lip 2014, 10:36

tak Kierownik ma dodatkowe upoważnienie do ZDO ....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Napisano: 04 lip 2014, 10:43

No dobra jak wybrnąć z tej sytuacji jak ktoś nie miał a dec wydane? zmienić dec w części dot podstawy?
ensiferum

Napisano: 04 lip 2014, 11:11

niesamowite mazurkiewicz zwrócił uwage ? raczej ministerstwo na swojej stronie internetowej. A ciemnota w ops nawet nie raczyła zauważyć i prowadzi i bezprawnie prowadzi postepowania w sprawie zdo - skąd wy sie pourywaliście?
malik

Napisano: 04 lip 2014, 13:40

teraz ciemnota wypełnia rozliczenie dotacji i ma wykazać zasiłek dla opiekuna w nim, czy ciemnota ma wykazać to również w polu nr4 tj wydatki na świadczenia rodzinne? - chyba nie przecież tam nie może bo to jest inne świadczenie a nie rodzinne jak zauważył B.M a przed nim ministerstwo - z kolei ciemnota nie wpisze tam to nie zliczy tego do ogółu w polu nr2 bo tam samo zlicza (a tam trzeba wykazać). Iteraz pytanie ciemnoty czy jest to w końcu świadczeniem rodzinnym czy nie? Jeżeli jest to po co nowe upoważnienie a jezeli nie jest to dlaczego w rozliczeniu dotacji nie ma osobnego miejsca odpowiednio opisanego, czyżby ministerstwo tego nie przewidziało?
ensiferum

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x