Uprawnienia do fa -dziecko skreślone z listy uczniów - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 cze 2018, 11:45

Podpowiedzcie kochani, jak to jest z uprawnieniami do fa.Mam chłopca 17 lat, który prawdopodobnie nie uczęszcza już do szkoły zawodowej. Generalnie od rodziny-matki dziecka mało co można się dowiedzieć. Mówi ,że dziecko chodzi na praktyki ale nie wiem czy są one realizowane przez cech rzemiosł, czy jakieś inne. Nieoficjalnie wiem ,że dziecko nie uczęszcza na zajęcia do zawodówki a matka nie odebrała dokumentów.Jak to wygląda prawnie z dalszą wypłata funduszu, czy mimo wszystko czy chodzi do szkoły czy nie to wypłacamy fa do ukończenia przez tego chłopca 18 lat?Prosze o podpowiedz. W rodzinnym jest zę rodzinne tak do 18 lat bez dodatków.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 28 cze 2018, 13:09

Art. 9. 1. Świadczenia z funduszu alimentacyjnego przysługują osobie uprawnionej do ukończenia przez nią 18 roku życia albo w przypadku gdy uczy się w szkole lub szkole wyższej do ukończenia przez nią 25 roku życia, albo w przypadku posiadania orzeczenia o znacznym stopniu niepełnosprawności - bezterminowo.
TOTKO
Stażysta
Od: 17 maja 2017, 9:17
Zajmuję się: FA

Napisano: 28 cze 2018, 13:28

czyli do 18 bez względu na wszystko czy sie uczy w ormalnej szkole czy odbywa tylko praktyki.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x