pani jest na urlopie macierzyńskim od 15.06.2014 to jest od dnia urodzenia dziecka jest zatrudniona i pobiera zasiłek macierzyński. Mówi, że z końcem września straci pracę a zasiłek macierzyński będzie wypłacał dalej zus. Czy można jej zrobić dochód utracony, uzyskany? drugi miesiąc pobierania zasiłku to lipiec ale teraz traci pracę więc nie wiem jak z tego wybrnąć. Wiem, że teraz wszyscy mają ogrom pracy ale pomożcie, z góry dziękuję.
Urlop macierzyński jest uzyskaniem dochodu dopiero wtedy kiedy jest wypłacany po ustaniu zatrudnienia. Skoro kobieta straci pracę 30.09.2014r. to uzyskanie zrobimy jej za miesiąc listopad i na nowo przeliczamy dochód na początku grudnia. Takie jest moje zdanie.
uzyskiem jest uzyskanie zas. macierzyńskiego po utracie zatrudnienia czyli w takim przypadku, gdy umowa o pracę jest przedłużona do dnia porodu i od razu ZUS go wypłaca , zasiłek macierzyński Pani uzyskała przed utratą pracy więc nie liczyłabym go jako dochód uzyskany, nie wiem czy dobrze myślę, ale takie jest moje zdanie