urlop wychowawczy

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
just01
Stażysta
Zajmuję się: FA ŚW KDR
Kontakt:

urlop wychowawczy

Post autor: just01 »

Urlop wychowawczy na pierwsze dziecko skończył się 31 maja br. kobieta pobierała dodatek wychowawczy. W czerwcu ponownie składa wniosek o dodatek ale na drugie dziecko, urlop ma udzielony od 1 czerwca. Czy pracodawca może udzielić kolejnego urlopu wychowawczego bez przerwy,i bez wykorzystania przez kobietę przysługującego jej urlopu wypoczynkowego? A ja z czystym sumieniem mam przyznać jej ten dodatek na drugie dziecko?
just01
Stażysta
Zajmuję się: FA ŚW KDR
Kontakt:

Re: urlop wychowawczy

Post autor: just01 »

Nikomu z Was nie zdarzyło się przyznawać urlop wychowawczy jeden po drugim na kolejne dzieci ???
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

A ewentualnie co innego możesz zrobić????
Przecież nie masz uprawnień do kontrolowania pracodawców,,,, no chyba że pracujesz w ZUS :D ....
pola1985
Praktykant
Zajmuję się: SR / SW / FA
Kontakt:

Post autor: pola1985 »

możesz przyznać na jedno dziecko po drugim bez problemu.
Ja miałam przypadek gdzie miałam zaświadczenie od pracodawcy na dwoje dzieci na jednym zaświadczeniu i dodatek na te dzieci kończył się i zaczynał w jednym miesiącu i miała w jednej decyzji wszystko od razu.
ODPOWIEDZ