Urlopy rodzin zawodowych
Re: Urlopy rodzin zawodowych
a moze dzieci oddacie do placówek na czas Waszych urlopów?!
właśnie dostałam podanie o urlop od rodziny zawodowej i nie wiem co z tym zrobić.nie mamy rodziny pomocowej. jak wy to rozwiązujecie?
do ~niny - spróbuj zwrócić się do ośrodka adopcyjnego. Dotychczas przeszkoleni kandydaci, oczekujący na przysposobienie również mogą pełnić funkcję r. pomocowych - dla dziecka to wyjazd na wakacje, dla RZ urlop a dla r. adopcyjnych - \"wprawka\", sprawdzenie kompetencji i sprawdzenie się w roli rodzica. W końcu to też ludzie przeszkoleni, więc ryzyko takie samo jak umieszczenie w \"nowej\" RZ. A może między rodziną a dzieckiem zaiskrzy i będzie to dla Niego szansa na przyszłość
a macie jakiś wzór pisma jakie kierujecie do tych rodzin?
a jakie wynagrodzenie mają u was rodziny pomocowe??
ustawodawca przewiduje nie mniej niż 20 % więcy wychodzi 400 zł i wasze rodziny sie na tyle zgodziły?
ustawodawca przewiduje nie mniej niż 20 % więcy wychodzi 400 zł i wasze rodziny sie na tyle zgodziły?
ja mam ponad trójkę dzieci , ciekawe kto się zgodzi je wziąć abym miała urlop , jaka rodzina jest przygotowana do tego aby przyjąć , gdyby w tym czasie wysłali wszystkie dzieci na kolonie ,obozy to wtedy byłby urlop wystarczyłoby choćby na dwa tygodnie ale wszystkie w jednym czasie
Na ostatnim szkoleniu z p.Mazurkiewiczem usłyszałam, że 20% dla rodziny pomocowej należy się od każdego dziecka (art.85 ust.8 - ..do liczby dni pobytu dziecka...\")
Oprócz Urlopy rodzin zawodowych - Stare tematy przeczytaj również:
od kiedy przyznajecie rodzinie świadczenie
rodziny pomocowe
decyzja dotycząca pomocy pieniężnej na samodzielnienie
Odpłatność rodziców biol.
Bezduszność systemu
Środki UE niech weźmie MJWPU
współfinansowanie przez gminy
Dopłata pacjenta do środka pomocniczego
wzór skierowania
badanie sytuacji rodziców biologiczych
jak przeliczacie 10% wysokości dochodu