Urzędnik państwowy zarabia prawie trzy pensje minimalne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 28 wrz 2014, 18:06

Ostatnio natknąłem się na poniższy artykuł : https://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i- ... malne.html

Powiedzcie skąd biorą się takie brednie?! Znam wielu pracowników socjalnych których pensja nie przekracza 1600 zł netto !
Oburzony

Napisano: 29 wrz 2014, 9:52

Może i tak, ale pracownik socjalny nie jest urzędnikiem państwowym, nawet nie jest urzędnikiem, a jedynie pracownikiem obsługi.
1bas1

Napisano: 29 wrz 2014, 12:51

1bas1 ma rację. My jako pracownicy socjalni j=nie jesteśmy urzędnikami. Nie wiem, lepiej to czy gorzej? Jakkolwiek by nie spojrzeć to pensje nasze były i są nadal na żenująco niskim poziomie, natomiast żądania co do grupy zawodowej przesadne. Taką kasę to zarabiają sprzątaczki w ops-ach.
Nawet niektórzy asystenci rodzin mają większe pobory. MASAKRA!!!
zisis1

Napisano: 29 wrz 2014, 13:36

Od 12 lat pracuję jako urzędnik państwowy (stanowisko starszy inspektor) i moje wynagrodzenie wynosi 2200 brutto. Nie wiem skąd dziennikarze biorą takie informacje. Prawda jest taka, że dopiero kierownicy, naczelnicy i dyrektorzy biorą kosmiczne wynagrodzenia. Jak się zliczy te wszystkie wynagrodzenia to średnia wychodzi taka jak napisali w gazetach.
W dzisiejszych czasach liczy się tylko to, że ma się pracę. Jako urzędniczka nie obawiam się, że zwolnią mnie z dnia na dzień i tylko to w tej pracy jest najfajniejsze.
urzędniczka

Napisano: 29 wrz 2014, 14:32

Może Pani Kopacz "odmrozi" budżetówkę? Chyba trzeba myśleć nad zmianą zawodu, lecz szlak mnie trafia jak słyszę o godnych zarobkach pracowników socjalnych w pozostałych krajach UE!
Oburzony

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x