usługi opiekuńcze dla osób starszych - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 sty 2019, 16:00

Jak rozwiązać problem opiekunek domowych dla osób starszych zatrudnionych na cały lub 1/2 etatu???. Pani zatrudniona na całym etacie ma wykonywać pracę 8 godz. Podczas przemieszczania się z jednego do drugiego środowiska, musi wyjść wcześniej, żeby przemieścić się do następnego. Tak więc w każdym środowisku usługi są świadczone krócej a podopieczni płacą za całą godzinę. Poza tym opiekunkom przysługuje 15 min. przerwy . Jak uwzględnić w grafiku te przejścia oraz przysługującą przerwę w grafiku, tak aby czas pracy opiekunek nie przekroczył 8 godzin???? Proszę o komentarze te Ośrodki, które ten problem rozwiązały pozytywnie dla obydwu stron......
jolantaw65
Praktykant
Od: 14 sty 2019, 15:33
Zajmuję się: usługi opiekuńcze dla osób starszych

Napisano: 14 sty 2019, 16:05

Dojście wliczasz w godziny tej osoby u której jest pomoc a co do przerw w pracy to raczej takiego czegoś nie ma.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 14 sty 2019, 16:06

U nas usługi świadczone są przez firmę zewnętrzną, ale wiem, że opiekunki mają rozpisane środowiska na 7 godzin, a nie na 8. Jedna godzina jest na przejazdy... Klienci nic nie tracą.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
Julia32
Referent
Od: 17 mar 2016, 9:51
Zajmuję się: PS

Napisano: 15 sty 2019, 14:20

Julia32 zgodze się w przypadku usług opiekuńczych ale przy usługach z programu 75+ własnie jest ze opiekunka ma 8 godzin byc u podopiecznych i wlasnie pytanie co z dojsciem? Dla mnie to świeży temat bo dopiero zaczełam sie tym zajmowac wiec jesli ktos moglby podpowiedziec jak jest u niego byloby fajnie:)
Ankaka1
Praktykant
Od: 15 sty 2019, 14:00
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x