Czy przy sporządzaniu karty informacyjnej traktujecie pełnoletnich jako osoby samotnie gospodarujące i bierzecie tylko ich dochód? Czy też wpisujecie wszystkich członków rodziny i ich dochody też zbieracie? Bo pierwsze takie postępowania mamy i nie wiem..
Czemu robicie odpl pelnoletnim w rodz zastępczej? To dotyczy tylko wychowanków placówek. Przeanalizujcie w całości dokładnie art 194 bo ją też się na początku zakrecilam
pełnoletni z rodzin zastępczych też płacą, bo rodzina za osobę pełnoletnią dostaje całe świadczenie, nie odejmuje się 50% dochodu, więc trzeba obciążyć
Nie rozumie dlaczego mam traktować pełnoletnich w rodzinie po starych zasadach jak na nowych jest korzystniej? A co do ich odpłatności to w art. 194 ust. 5 jest odnośnik tylko do punktów 3 i 4 z art. 194 a pkt 4 odnosi się wyłącznie do ust 3 o ktorym mówi ust. 1 ale pkty tylko 2 i 3
Ale czemu macie na starych zasadach? Przecież korzystniej jest na nowych nie bardzo to rozumię? Ta ustawa mnie chyba wykończy! A co prawnik to inna interpretacja. Mapisz mi w jakich przypadkach masz pełnoletnich na starych zasadach bo mam teraz zagwozdkę.