ustalanie odpłatności pełnoletnim w pieczy
Re: ustalanie odpłatności pełnoletnim w pieczy
tak rodzina wybrała i już, a ja teraz rwę włosy z głowy bo nie wiem jak obciążyć rodziców skoro obciążamy tylko z ustawy o pieczy a rodzina jest z ustawy o pomocy społecznej, a jeszcze mam w innych rodzinach pełnoletnich. No po prostu koszmar 

Haniu do odpłatności nie ma przepisów przejściowych stare decyzje wygasły z końcem marca. Więc odpłatnośc z pieczy. Ja sie bardzo ucieszę jak ktoś się odwoła do SKO może te mądre głowy coś wymyślą i dadza jakieś wskazówki. N marginesie namawiam tych ludzi do odwołań.
Haniu do odpłatności nie ma przepisów przejściowych stare decyzje wygasły z końcem marca. Więc odpłatnośc z pieczy. Ja sie bardzo ucieszę jak ktoś się odwoła do SKO może te mądre głowy coś wymyślą i dadza jakieś wskazówki. N marginesie namawiam tych ludzi do odwołań.
nie chce mi sie pisać przykładów, ale tak, są przypadki, że rodzinom opłacało się pozostać na starych zasadach. ale odpłatnosć tylko na podst, ustawy o pieczy
Oprócz ustalanie odpłatności pełnoletnim w pieczy - Stare tematy przeczytaj również:
oparcie społeczn-wyniki
szkolenia i pytania......
dodatek dla dziecka niepełnosprawnego
KORDYNATOR RODZINNEJ PIECZY ZASTĘPCZEJ
Usamodzielniana wychowanka rodz. zas.
zgłoszenie dziec do adopcji
Ustawa z dn. 27.04.2012 o zmianie ustawy o wspieraniu oraz niektórych innych ustaw
MOW a urlopowanie
pomoc pieniężna na usamodzilnienie
Pracownik socjalny
kontynuacja nauki
kontynuacja nauki
rodziny pomocowe
prosba do pracowników PCPR -pracownik OPS
kontynuacja
przekazanie dofinansowania w trakcie trwania turnusu rehabilitacyjnego