ustalenie składu gospodarstwa dom.

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Iwona28
Referent
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
Kontakt:

ustalenie składu gospodarstwa dom.

Post autor: Iwona28 »

Witam i proszę jakąś dobrą duszę o poradę!
Kobieta składa wniosek na DM, wykazuje oprócz siebie dwoje dzieci, matkę i brata w składzie rodziny. Szkopuł w tym, że "zapomina" ona wykazać swojego partnera ( ojca jednego z dzieci). Żyją razem od lat, wspólnie gospodarują, wychowują dzieci, z tym że kobieta ma zasądzone na oboje dzieci alimenty ( dwóch ojców, jednym z nich jest "ukrywany" partner).
Tłumaczeniem kobiety jest to, że partner nie jest zameldowany w lokalu, na który stara się o dodatek ( co, jak wiemy nie ma żadnego znaczenia).
Jak podejść do tematu, pójść na wywiad?
lusia&lusia
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
Kontakt:

Re: ustalenie składu gospodarstwa dom.

Post autor: lusia&lusia »

Tak, idź na wywiad, aczkolwiek nie wiem , czy Ci się uda to wyjaśnić, z własnego doświadczenia wiem , że jest to trudno udowodnić...
ja jeszcze wyłapuję takie przypadki, osób korzystających u nas w ośrodku z pomocy i ich rodziny mają jeszcze inne struktury niż u mnie w dodatkach -cyrki po prostu
Madzik05
Referent
Zajmuję się: prawa lokatorów, dodatki mieszkaniowe i energetyczne, najem
Kontakt:

Re: ustalenie składu gospodarstwa dom.

Post autor: Madzik05 »

w celu udokumentowania podczas wywiadu robicie dokumentację fotograficzną jako potwierdzenie faktów opisanych w wywiadzie środowiskowym ?
ODPOWIEDZ