Witam i proszę jakąś dobrą duszę o poradę!
Kobieta składa wniosek na DM, wykazuje oprócz siebie dwoje dzieci, matkę i brata w składzie rodziny. Szkopuł w tym, że "zapomina" ona wykazać swojego partnera ( ojca jednego z dzieci). Żyją razem od lat, wspólnie gospodarują, wychowują dzieci, z tym że kobieta ma zasądzone na oboje dzieci alimenty ( dwóch ojców, jednym z nich jest "ukrywany" partner).
Tłumaczeniem kobiety jest to, że partner nie jest zameldowany w lokalu, na który stara się o dodatek ( co, jak wiemy nie ma żadnego znaczenia).
Jak podejść do tematu, pójść na wywiad?
ustalenie składu gospodarstwa dom.
-
- Referent
- Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Re: ustalenie składu gospodarstwa dom.
Tak, idź na wywiad, aczkolwiek nie wiem , czy Ci się uda to wyjaśnić, z własnego doświadczenia wiem , że jest to trudno udowodnić...
ja jeszcze wyłapuję takie przypadki, osób korzystających u nas w ośrodku z pomocy i ich rodziny mają jeszcze inne struktury niż u mnie w dodatkach -cyrki po prostu
ja jeszcze wyłapuję takie przypadki, osób korzystających u nas w ośrodku z pomocy i ich rodziny mają jeszcze inne struktury niż u mnie w dodatkach -cyrki po prostu
-
- Referent
- Zajmuję się: prawa lokatorów, dodatki mieszkaniowe i energetyczne, najem
- Kontakt:
Re: ustalenie składu gospodarstwa dom.
w celu udokumentowania podczas wywiadu robicie dokumentację fotograficzną jako potwierdzenie faktów opisanych w wywiadzie środowiskowym ?
Oprócz ustalenie składu gospodarstwa dom. - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Jaką kwotę wydatku przyjąć?
zwrot od zarządcy nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy
tytuł prawny
Nadpłata - woda
Zły przelew
wstrzymanie wypłat
Przpeorwadzka
dochód ze stypendium szkolnego
mieszkanie
Renta wdowia do dochodu?
zasiłek rodzinny
Niezgodna liczba osób