ustanowienie kuratora - pilne!!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 01 lut 2016, 11:58

Wysłałam do właściwego Sądu wniosek o ustanowienie kuratora dla nie znanego z miejsca. Przyszło wezwanie na rozporę dla GOPS-u. Kto ma jechać na tą sprawę. Jak takie sprawy przebiegają? Pierwszy raz mam taki przypadek. W pozostałych była decyzja bez rozprawy. Podajcie dokładnie jaką podstawę prawną stosujecie??? Może jakiś błąd zrobiła i dlatego!
madzia01

Napisano: 01 lut 2016, 12:33

Zapewne nie zrobiłaś żadnego błędu, skoro sąd uznał wniosek i wyznaczył sprawę do rozpatrzenia. Niestety, różne są praktyki "różnych" sądów, ale na szczęście takie stanowisko sądu jest w mniejszości. Najlepiej gdy do sądu zgłosi się osoba, która prowadzi tą sprawę.
ODA

Napisano: 01 lut 2016, 12:40

u nas wezwali kandydata na kuratora (pracownika naszego ośrodka). Udało się bez stawiennictwa osobistego. Napisaliśmy pismo o nieposzlakowanej opinii kandydata i powołaliśmy się na dużą odległość do sądu itd.
miras
Referent
Od: 19 mar 2015, 14:50
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2016, 13:38

był ktoś z was na takiej spawie. o co pyta sąd? Kurator dostał wezwanie z nieobowiązkowym stawiennictwem.
madzia01

Napisano: 01 lut 2016, 15:15

Teraz już sie nie ustanawia kuratora
rokitnik

Napisano: 01 lut 2016, 15:26

madzia01 pisze:Wysłałam do właściwego Sądu wniosek o ustanowienie kuratora dla nie znanego z miejsca. Przyszło wezwanie na rozporę dla GOPS-u. Kto ma jechać na tą sprawę. Jak takie sprawy przebiegają? Pierwszy raz mam taki przypadek. W pozostałych była decyzja bez rozprawy. Podajcie dokładnie jaką podstawę prawną stosujecie??? Może jakiś błąd zrobiła i dlatego!
a ten kurator to ma byc wyznaczony do jakiego postepowania ?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2016, 15:38

rokitnik pisze:Teraz już si nie ustanawia kuratora
od kiedy i na jakiej podstawie-od niedawna pracuję w FA. Chodzi mi o kuratora do spraw związanych z odbiorem korespondencji.
madzia01

Napisano: 01 lut 2016, 16:17

kurator był do decyzji o zwrocie
od września nie ma decyzji - nie ma więc kuratora
~Magda~

Napisano: 01 lut 2016, 16:48

A co z decyzją uznającą dłużnika za uchylającego się? Wydaje mi się, że tez przydałby się kurator, ale nie miałem jeszcze takiej sytuacji, więc i nie mam pewności. Może ktoś się wypowie?
anonim

Napisano: 02 lut 2016, 8:32

Mazurkiewicz na szkoleniu mówił, że teraz sie nie ustanawia, bo nie ma decyzji o zwrocie.
rokitnik

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x