utrata - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 maja 2015, 10:44

Witam!
Mam takie pytanie czy utratę dochodu robi się z tylko z roku bazowego czy też z roku 2014r.? Mam taką sytuację Pani w 2013r. pracowała w firmie innej niż teraz dostarczyła świadectwo pracy pit 11, we wrześniu 2014r. podjęła pracę w innej firmie i od maja 2015r. przeszła na wychowawczy. Gdy dolicze jej dochód za październik 2014r. i zrobię utratę to przysługiwać jej będzie dopiero od czerwca 2015r. Ale czy robi się utratę z dochodu osiągniętego w 2014r.? Coś mi się kiedyś obiło o uszy że nie ale teraz już nie jestem pewna.
gopsik125

Napisano: 11 maja 2015, 13:54

Utrata tylko z roku bazowego - ale na forum są dwie szkoły, więc nie jestem przekonana :-)
IR^

Napisano: 11 maja 2015, 14:05

Zaszło tu uzyskanie dochodu jako "uzyskanie zatrudnienia" i nie wiem, czy można powiedzieć o tym, że dochód nie jest uzyskiwany w dniu ustalania prawa do świadczeń, bo "uzyskanie zatrudnienia" nie ustąpiło z dniem "uzyskania prawa do urlopu wychowawczego". Zatem "uzyskanie prawa do urlopu wychowawczego" jest kolejnym zdarzeniem, traktowanym jako utrata dochodu i powinno być rozpatrywane zgodnie z art. 24 ust. 6. To jest chyba ta druga szkoła ;)
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x