UWAGA - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 16    [ Posty: 160 ]

Napisano: 20 mar 2014, 14:54

no i po co ta zawisc czy uwazacie ze zlotko w takiej sytuacji bylo tu potrzebne? nie myl ubrany i umalowany z wiszacym zlotem.
ja sama nie posiadam takich zlotek nieraz w zyciu mialam pod kreche tak ze musialam sprzedac za bezcen.myslacy ludzie rozumieja o co chodzi
~julka

Napisano: 20 mar 2014, 15:17

homo homini lupus
~haha

Napisano: 20 mar 2014, 15:38

est
~...

Napisano: 20 mar 2014, 15:47

@...
kusiło mnie żeby to dopisać, ale stwierdziłem, że byłoby to małostkowe. :)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 15:51

est? a co to takiego?
homo homini lupus a to co?
~matka

Napisano: 20 mar 2014, 15:53

Człowiek człowiekowi (jest) wilkiem.
~laun

Napisano: 20 mar 2014, 15:54

\"homo homini lupus est\"
dopiero tak jest poprawnie gramatycznie.
Ale w paremiach gramatyka schodzi na drugi plan.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 16:24

\"no i po co ta zawisc czy uwazacie ze zlotko w takiej sytuacji bylo tu potrzebne? nie myl ubrany i umalowany z wiszacym zlotem.
ja sama nie posiadam takich zlotek nieraz w zyciu mialam pod kreche tak ze musialam sprzedac za bezcen.myslacy ludzie rozumieja o co chodzi\"
A co w tym obrazku dziwnego?
Nie rozumiem......mnie też się nie przelewa. Jedynym złotem jakie posiadam jest obrączka i łańcuszek z krzyżykiem. Nie mieszkam w wielkim nowoczesnym domu z marmurami. W mojej łazience nie zobaczysz płytek (moze w przyszłym roku uda się remont zrobic:) Do pracy jeżdże starym, zdezelowanym oplem.
Nigdy, nikomu, niczego nie zazdrościłam. A już wygadywać bzdury, ze ktoś się złotem poobwieszał, a ktoś musiał się go wyzbyć aby przeżyć jest żałosne.
No tak, typowe myślenie polaczków. Zazrość, zawiść itp.
Nie dziwię się postowi \"matki\", Bo ilez można słuchać i czytać że matki z niepełnosprawnymi dziećmi mają miód. G.ówno weicie. U mnie we wsi jest kobieta wychowujaca samotnie syna niepełnosprawnego. Nie będę wymieniać jego chorób. Powiem w skrócie \"roślinka\". Jest to biedna, schorowana, samotna kobieta, która w wieku 32 lat została wdową. Mąż zginął w wypadku. Nie wypracował rzecz jasna renty. W wypadku brał udział wówczas 8 letni syn. Kobieta została sama bez środków do zycia. NIgdy, przenigdy nie słyszałam skargi z jej ust na kogokolwiek lub cokolwiek. Kiedy ludzie idą z pomocą, dziękuje, słowami\" Pani mnie niczego nie trzeba, mam wszystko. Dajcie innym\" Żyje ze świadczenia, które płacimy, syn ma rente socjalną i zasiłek pielegnacyjny. Faktycznie ma tego tyle za chwilę willę z basenem se wybuduje.
~Jola

Napisano: 20 mar 2014, 16:25

Ja wolę takie - quidquid latine dictum sit, altum videtur ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 16:30

:)
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 16    [ Posty: 160 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x