no i odezwała się swięta Kati. Nie stanie po stronie ani jednych ani drugich tylko rzuci linkiem. tym razem pokazuje jak sytuacja niepełnosprawnych wygląda na zachodzie. Pokaż kobieta jak zarabiają na zachodzie. Ja po 26 latach jako spawacz z papierami mam 2200 na rękę. Znajdz ile ma taki w Niemczech. I co? ja nie muszę byc równie sprawiedliwie traktowany. Że mam 2 dzieci i nigdy nic mi się nie należało, bo za dużo zarabialiśmy z żoną. Ani rodzinne, ani stypendium, ani obiady. Nic. Całe życie haruje jak wół tylko po to żeby teraz móc się pochwalić ze dobrze wychowałem i wykształciłem dzieci. niemam żadnych luksusów. Na wczasach ostatnio byliśmy 15 lat temu. Za to znam zarówno matki z dziećmi niepełnosprawnymi jak i dorosłych opiekunów, których domy, samochody i zagraniczne wyjazdy w oczy całe otoczenie kolą. I co.?
Świadczenia na opiekę nad niepełnosprawnym powinny być przyznawane przez pomoc społeczną, po dokonanym wywiadzie i na podstawie zaświadczenia lekarza specjalisty a nie domowego.
Wtedy moze byłaby sprawiedliwośc.