UWAGA - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 16    [ Posty: 160 ]

Napisano: 21 mar 2014, 21:31

Sama mam niepełnosprawne dziecko do nikogo ręki niewyciągam opieka nad nim trwa 24 godz na dobę na wszystko brak czasu ale po przejrzeniu postów niejakiej m@m opiekunki osoby dorosłej udzielającej się na forum od świtu do ciemnej nocy odnoszę wrażenie że ta opieka nie jest aż tak absorbująca i może lepszym wyjściem byłoby poświęcić się dorywczej pracy a nie wylewaniu pomyji na rodziców dzieci niepełnosprawnych
~Basia

Napisano: 21 mar 2014, 21:48

Widocznie nie masz zielonego pojęcia na czym polegają niektóre choroby i jakie mogą byc ich skutki.
~m&m

Napisano: 21 mar 2014, 22:03

Tu się mylisz moje dziecko jest pod respiratorem a w rodzinie mam babcie leżącą z alzhaimerem którą się opiekuje teściowa więc nie licytuj się ze mną, mniej czasu na forum tylko zakasać rękawy brać się do roboty a nie czekać aż coś skapnie
~Basia

Napisano: 21 mar 2014, 22:19

Basia z ~m&m nie dyskutuj nie ma sensu i tak pookręca, że wyjdziesz na kogoś kto jest na usługach władz. A jej opieka polega na śpiewaniu piosenek. Tak że ma czas na neta.
~ewa

Napisano: 21 mar 2014, 22:19

niestety podział na dzieci niepelnosprawne jest zły
dadza pkt 7 i 8 na dotyczy i sprawa załatwiona aby miec SP
tym co bardzo tego podtrzebuja Boze dopomóż

ale jest masa rodziców , np. dziecko alergie , normalnie chodzi do szkoly, bawi sie na podwróku ale matka nie moze podjac zatrudnienia bo musi sie tym dzieckiem opiekowac
a kiedy sie opiekuje od godziny 15.00 ? tez nie bo dziecko u kolezanki
kolejna matka ma na syna 25 letniego bo troche psychiczny
hmmmm
matka siedzi i kawkuje codziennie z kolezankami, to sobie jezdzi na zakupki
itp.
ma SP, syn rente, maz zarabia łącznie maja 5 tys złotych
żyje im sie spokojnie
syn jezdzi po wiosce na rowerze,chodzi na fajke z kolegai
zazywa od 15 lat leki i nigdy nie było widac oznak choroby
koszt leków 150 zł
to sa sasiedzi i wiem ze uwagi temu synowi poswiecali tyle ile psu w budzie
kolejny przypadek matka ma SP na syna
wieoczrami dorabia jako prostytutka
nie do udowodnienia choc wszyscy wiedza nikt nie moze nic zrobic
bo co na wywiad pojedziemy o 21 czy 24 ???? w nocy
jest duze naciagnie
dlatego gdy słysze ze maja dostac i chca rownowartosc najnizszego wynagrodzenia to mnie szlak trafia
bo ja sie naprawde narobie za 1450 zł a oni chca 1200 i sie smieja ludziom w oczy a tak zgrywaja ofiary az żal !!!!

powinno to byc bardzo rygorystycznie przyznawane
bo jak mozna taka matkę co szlaja się po wiosce porównac jej opieke z ta co biedna poświeca całe swoje życie aby byc przy dziecku 24 godziny na dobę pielegnowac je , cwiczyc, walczyc kazdego dnia o nowe słowo, nowy gest
jak mozna klasyfikowac dzieci do jendej grupy te co maja alegrie, nietoleracje lak. , problemy ze wzrokiem, do tych leżących, z roszczepem kregosłupa, porażeniem itp..
to jest wielka niesprawiedliwość!!!!

~klaudia

Napisano: 21 mar 2014, 22:21

nie zrozumnie mnie zle nie mam nic do dzieci cgorych na alergie, problemy ze wzrokiem , ruchowe itp...
sama mam dziecko i wiem, że najwiekszym skarbem i darem jest zdrowie dziecka
i nie chciaabym żadnych pieniedzy aby tylko bylo zdrowe

ale powinni zrobic sprawiedliwy podzial w kwesti przyznawania SP
te pkt co byly w projekcie grudniowym byly dobre , moze jeszcze niedopracowane ale koncepcja OK
~klaudia

Napisano: 21 mar 2014, 22:28

podpisuje sie pod klaudią.
rodzice w sejmie teraz widac ze to sciema wystarczy spojrzec na tych rodzicow.
aby wpis od klaudii dotarl do panstwa seredyn itd.bo duzo ludzi jest na nie dla tych rodzicow szczegolnie po tych wystepach w tv.
ja rowniez tyram a nigdy nie bedzie mnie stac na te rzeczy co \'\'biednych\'\' rodzicow.
sw pielegnacyjne+pomoc z opieki+jakies tam dodatki=pensja wieksza niz moja.
nic dodac nic ująć
~brawo!

Napisano: 21 mar 2014, 22:54

mi babeczka ktora pobiera SP+ POMOC RZADOWA+ 2 zasiłki pielegnacyjne bo sama robi kaleki z dzieci+ rodzinne+ ddoatki
powiedziała ze nigdy nie ruszyłaby sie za moja pensje z łozka o poranku
i jeszzce sie głupio ze mnie ze swoja kolezanka smiala
nie wspominajac ze ma stypendium z UG i szkoły
wystawiaja lewe faktury kupujac sobie szpilki za 200 zł a na Fa widnieja kolejne trampki
byłam kiedys w domu takich osob
dzieci nosza Adidasa, Nike, komputer , laptop, dom łandie urzadzony nawet ja tak nie mam jak oni
i dlatego człwieka serce sciska
nie z zazdrosci lecz z tej niesprawiedliwosci
ze chce zarabiac uczciwie i pracuje jak durna za marne grosze
a nie moge kupic dziecku tego co inni oszukujac

żal mi że panstwo wyrzuca kase na takie osoby i \"ich chore dzieci\" a brak jest na przeszczepy, walkę z nowotworem, jak przykro sie patrzy na te maleństwa któe maja białaczkę , jak brakuje ciagle srodków na leczenie, ak każego dnia umiera kolejne dziecko bo NFZ czegos znow nie zrefundował

poprostu żal

ja korzystam z lekarza 2 razy do roku bo njaczesciej mnie łapie grypa na jesien i wiosne
a pace skłądki cały rok i to nie małe
żeby dostac sie do ginekologa czy kardiologa a ostatnio nawet stomatologa
musiałam korzystac z prywatnych wizyt bo mijesc nie ma , albo wizyta za 2 - 3 miesiace
kolega ma powazne problemy zdrowotne a tomografie ma na lipca 2015 roku czy wiadomo co wydarzy sie do tej chwili

~klaudia

Napisano: 21 mar 2014, 22:55

klaudia i brawo jestescie porąbani, zamien się choc na miesiąc a i ............ zobaczysz co to znaczy,opiekowac sie i całe życie patrzec jak kochane swoje dziecko cierpi ZASTANÓW się zanim coś powiesz.Polak to jest .p............................................................................................naród.
~zibi

Napisano: 21 mar 2014, 22:55

dodam, że w polsce najgorzej żyje się klasie tzw, ŚREDNIEJ

bo są zbyt bogaci by dostac pomoc, dofinansowanie , stypednium zapomoge , rodzinne,
a jednoczesnie zbyt biedni by miec to co dzieci i rodziny bogate

czyli żyjesz od 1 go do 1 go i nie mozesz liczyc na pomoc innych
~klaudia

Strona 7 z 16    [ Posty: 160 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x