UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 11 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 04 wrz 2015, 9:25

ela 1 to napisz mi na prywatną wiadomość z jakiego ośrodka jesteś, to sprawdzimy
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 04 wrz 2015, 10:07

Matka pobiera w 2014/2015 świadczenia rodzinne na dwójkę dzieci. Jedno dojeżdża do LO. Wczoraj przyniosła mi dwa zaświadczenia od dzieci ze szkół. Okazało się, że najstarsza córka, na która już nie miała rodzinnego poszła do szkoły. Kazałam jej wypisać nowy wniosek tylko na to dziecko. Niestety przy wprowadzaniu do naszego okrutnie mądrego systemu, ten się zaparł i nie chce przyznać dziewczynie świadczeń. 21 lat dziołcha kończy w listopadzie, więc teraz spokojnie jej się świadczenia należą. O co chodzi ja się pytam????????????????
Gość

Napisano: 04 wrz 2015, 11:05

sprawdz czy przy wprowadzaniu wniosku masz ustawiony okres zasiłkowy 2014/2015, bo z automatu wchodzi już kolejny
tomson

Napisano: 04 wrz 2015, 11:55

Już zrobiłam. Usunęłam ten wniosek i wprowadziłam na nowo. A przy okazji zauważyłam, że nie da się przyznać dodatku na wielodzietność, gdy na trzecie dziecko wprowadzam oddzielny wniosek. A może się da?????
Sylia

Napisano: 04 wrz 2015, 11:57

Wprowadziłem zewnętrzne żądanie zwrotu i teraz jestem w kropce. Wprowadziłem należność i jak próbuję wyjść dostaję twardy błąd "Uzupełnij kwotę odsetek od spłaty". Przeszukałem całą formatkę wszerz i wzdłuż i nigdzie nie ma pola ("Pole 'Kwota' musi być uzupełnione!"), w którym mógłbym te odsetki wyliczyć. Odsetki zazwyczaj wyliczało się po wprowadzeniu należności i wyjściu z tego właśnie okna z którego wyjść nie mogę :( Co jest grane?
Bazyllo

Napisano: 04 wrz 2015, 13:11

A robił ktoś w nowej wersji zwykłą decyzję żądającą zwrotu?? Nie raty tylko naliczającą całość. Wszystko jest OK?? Pomocy, bo wiszę z otwartym oknem i nie wiem co zrobić :(
Bazyllo

Napisano: 06 wrz 2015, 14:27

Mam ustawiony szablon do metryki sprawy, a w ogóle nie wkleja danych dot. danej decyzji, mam tylko kropki ...... :(
Jak to poprawić? POMOCY...
Do niczego ta wersja programu :evil:
Joanna88

Napisano: 07 wrz 2015, 11:07

Tworząc decyzje nie potrafie jej zapisać...w czym może tkwić problem??
Eda123456

Napisano: 07 wrz 2015, 11:20

Eda123456 pisze:Tworząc decyzje nie potrafie jej zapisać...w czym może tkwić problem??
najpierw musisz ją zatwierdzić, a dopiero później wchodzisz w wydruki z edycja i tam jest dopiero opcja zapisu
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 07 wrz 2015, 11:53

a jaka ikonka koleżanko zatwierdzasz te decyzje...pogubiłam się w tym nowym oprogramowaniu
edyta123456

Strona 11 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x