UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 02 wrz 2015, 7:48

Nie widzę możliwości dodania składki za okres wcześniej wypłaconego świadczenia pielęgnacyjnego - wcześniej była taka możliwość w administracji - narzędzia systemu -
Jest to bardzo potrzebne przy np. ZDO i decyzji KRUS z wyłączeniem osób z ubezpieczenia wstecz
myszka..

Napisano: 02 wrz 2015, 9:47

Kiedy będzie poprawka ze zmiana kryterium oraz nowymi kwotami z.r?
Agnieszka 44444
Stażysta
Od: 15 gru 2014, 9:54
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 10:36

brak zestawienia kwot/osób potrąconych świadczeń z list wypłat....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 11:37

Agnieszka, w grudniu po południu :(

Sygnity w ogóle czyta ten temat?
kawa i ciasto

Napisano: 02 wrz 2015, 11:41

brak wcześniej utworzonych szablonów do zaświadczeń, zawiadomień przy zmianie TW, decyzji, brak możliwości uzupełnienia list, brak powiązania decyzji ZZ na liście wypłat, brak wydruku nienależnie pobrane świadczenia imienne i tak mogę wyliczać do usr...... śmierci :evil:
ala72

Napisano: 02 wrz 2015, 13:20

a możecie wprowadzić wniosek zmieniający decyzję ZR - np. ja chcę dodać dodatek na dojazdy to wrzuca mi tylko dane z ZP i inne dziecko... ręce opadają
reni

Napisano: 02 wrz 2015, 13:22

reni pisze:a możecie wprowadzić wniosek zmieniający decyzję ZR - np. ja chcę dodać dodatek na dojazdy to wrzuca mi tylko dane z ZP i inne dziecko... ręce opadają
a zmieniłaś okres zasiłkowy przy wprowadzanym wniosku .. od wczoraj już nowy wyskakuje :roll:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 14:13

chciałam tylko powiedziec ze brak słow aby opisac to jak wk...ący jest ten program.. nic nie mozna cofnąc i usunac. pracuje sama na sygnity wiec nikt wiecej nie moze mi potwierdzic usunięcia decyzji. musze ze wszystkim czekac na administratora Sygnity, ktory przyjedzie huk wie kiedy. o listach wypłat i wydrukach nie wspomne!! zmiana decyzji w zwiazku ze zmiana syt. zyciowej też porażka, zeby cos zrobic. A cała robota stoi w miejscu. Tak udogodnili nam prace!!! cos mnie trafia !!! :( Ej wy tam na górze, zróbcie coś z tym programem bo masakra jakas nastała :(
wściekła

Napisano: 02 wrz 2015, 15:29

Restrykcje obejmujące usuwanie dokumentów są wymaganiem homologacyjnym, które musieliśmy spełnić czy tego chcieliśmy, czy nie, pod groźbą utraty homologacji. Nie mieliśmy w tej sprawie żadnego pola manewru. Podobnie w Pomoście, gdzie funkcjonuje to już ponad pół roku i wszyscy się już przyzwyczaili. Rozumiem, że jako jedyna osoba korzystasz z oprogramowania, ale raczej na pewno nie jesteś jedyną osobą pracującą w Twoim Ośrodku, zatem wystarczy aby drugiej osobie nadać dostęp do oprogramowania i żeby ona razem z Tobą potwierdzała, że dokument nie jest dowodem w sprawie. Ale jak już totalnie nikogo takiego nie znajdziesz, to mała wskazówka dla Ciebie: dwóch Użytkowników oprogramowania nie musi być "w realu" dwoma różnymi osobami, może równie dobrze być tą samą osobą. Mam nadzieję że zrozumiałaś o co mi chodzi :D .

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 02 wrz 2015, 16:09

Ja napisze prościej,bo przedmówca na pewno nie mógł, jezeli ktos u Ciebie ma również w zakresie obowiązków podobne rzeczy jak Ty załóżcie mu konto w systemie SR (jezeli nie ma takiej osoby załózcie na kierownika jedostki konto w systemie) - drugą uprawnioną osoba możesz być Ty sama i następnie albo potwierdzać to razem z Tobą ta 2 osobą, albo wezmiejsz od niej login i hasło i będziesz roibć to sama, nowy system od wersji 2.1.1 umożliwia uruchomienie 2 sesji (programów) na jednym komputerze więc przychodząc rano logujesz sie na 2 kontach i sama sobie wszystko potwierdzasz... jak chcesz to odezwij sie na PW chętnie pomogę

Mulisesyjność to naprawdę świetna sprawa sam przychodząc rano do pracy w pomoście loguję się 2 razy na moje konto - taka sama funkcjonalność jest teraz dostępna w SR.
Np zalogować możesz się raz do programu otworzyć sobie szablony wydruków, i uruchomić jeszcze raz program na swoim komputerze i wprowadzać na 2 oknie wnioski i przeskakiwać między oknami to tak w uproszczeniu
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Strona 7 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x