UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 80 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 05 lut 2016, 14:32

czyli w programie sygnity włączam komunikacja z biurem, potem wchodzę na operacje, ustawienia komunikacji wpisuję nowe hasła akceptuję i wysyłam TAK ? Bo mi tak nie działa wiec nie wiem co zrobić ?
1976

Napisano: 05 lut 2016, 14:45

Tak, ale jak już pisaliśmy, to „nowe” hasło musi najpierw wprowadzić przez portal www Infomonitor.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 05 lut 2016, 14:59

Panie Tomku rozumie co Pan pisze zmieniłam hasło na www infomonitor bo sprawdzałam i wchodzę na nowe hasło bez problemów tylko nie mogę z programu wysłać dłużników
1976

Napisano: 08 lut 2016, 12:40

Witam. Panie Tomku. Mamy od niedawna nowe oprogramowanie wersja 2-1.6 . Pojawił się mały problem polegający na tym, iż w decyzji ZŁ za ZŁ tj. w sentencji tejże decyzji zmieniającej (wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej - uzyskanie dochodu) w sentencji ZŁzaZŁ mamy treść: Na podstawie art. 5 ust 3 ustawy o świadczeniach rodzinnych, w związku z przekroczeniem kryterium dochodowego uprawniającego do zasiłku rodzinnego wynoszącego 674,00 zł na osobę w rodzinie, zgodnie z art. 5 ust 3a ustalam do wypłaty, łączną kwotę zasiłku rodzinnego i dodatków do zasiłków rodzinnego, o których mowa w decyzji, w łącznej wysokości 56,06 zł miesięcznie w okresie 2016-01-01 do 2016-10-31 (tj. zgodnie z art. 5 ust. 3a ww. ustawy, w wysokości różnicy pomiędzy łączną kwotą przysługujących zasiłków rodzinnych wraz z dodatkami, o której mowa ww. art. 5 ust. 3, a kwotą o którą przekroczony został dochód rodziny). Jednak w tabeli z wyliczeniami w miesiącach lipiec i sierpień 2016 r. kwota do wypłaty równa jest 0,00 zł. Dlaczego w ww. sentencji nie ma podziałów wypłat od stycznia do czerwca 56,06 zł, od lipca do sierpnia i od września do października 56,06 zł. System prawidłowo nie przyznał nic do wypłaty (w lipcu i sierpniu) ponieważ faktycznie (w tych miesiącach) kwota o którą rodzina przekracza kryterium jest wyższa aniżeli kwota zasiłków do wypłaty której zostali zakwalifikowani. Wychodzi na to, iż w samej decyzji jest niezgodność pomiędzy tym co w tabeli (prawidłowo) a tym co w sentencji. Chcielibyśmy aby w sentencji te okresy były widoczne (określone tak jak w innych decyzjach od do... ). Co z tym fantem zrobić?
tomektomek

Napisano: 08 lut 2016, 12:42

Przede wszystkim proszę sprawdzić czy jest aktualna wersja oprogramowania czyli na dzień dzisiejszy 2-1.6 DPP004.
Jeśli problem nadal będzie występował, to proszę zgłosić na serwis, to sprawdzimy co się dzieje w tym konkretnym przypadku.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 09 lut 2016, 10:40

Poprosiłbym o znacznik, który justowałby świadczenia odmawiane (tak jak zrobiliście przy przyznających) i żeby przy odmowach było widoczne RRS, bo teraz trzeba klepać z palca :(
Bazyllo

Napisano: 09 lut 2016, 10:41

Proszę takie propozycje zgłaszać na serwis.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 09 lut 2016, 13:11

Mam prośbę proszę o dodanie interpretacji ministerstwa odnośnie sytuacji, w której po wprowadzeniu wniosku o zmianę (dochód uzyskany za XII 2015) i konieczności zastos. zł za zł od 01.01.2016, program generuje plan wypł. dodatku z tyt. rozpoczecia roku szkolnego za XI 2015- wyrównanie
anna_73

Napisano: 09 lut 2016, 13:58

anna_73 pisze:Mam prośbę proszę o dodanie interpretacji ministerstwa odnośnie sytuacji, w której po wprowadzeniu wniosku o zmianę (dochód uzyskany za XII 2015) i konieczności zastos. zł za zł od 01.01.2016, program generuje plan wypł. dodatku z tyt. rozpoczecia roku szkolnego za XI 2015- wyrównanie
zapewne chodzi o to:

https://public.sygnity.pl/forums//viewto ... 20&t=20689

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 09 lut 2016, 14:48

Witam. Panie Tomku. Przeszliśmy na nową wersję programu. Mamy problem z decyzjami, które zostały stworzone w poprzedniej wersji. Chcąc otworzyć, podejrzeć itp. decyzję wyświetla się ona zgodnie z ustawieniami nowego szablonu. Czy jest możliwość wydrukowania pierwotnej (właściwej) wersji decyzji? Proszę o instruktaż jeśli to możliwe.
tomektomek

Strona 80 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem