Uzyk, tfu i zł za zł. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 06 kwie 2016, 16:44

Pani decyzją z 15.03 dostała rodzicielski z KRUS od 12.02. Wypłacono pierwszy raz w marcu. Przekroczenie. Zatem biorę tysiąca z kwietnia i robię złot za złot od maja. Tak?
Jeśli tak, to jeszcze niech ktoś mądry mi powie jak to zrobić w SYGNITY, bo jakbym teraz nie wpisywał uzysku, to mi robi złotówę od kwietnia :(
Bazyllo

Napisano: 06 kwie 2016, 16:56

Bazyllo pisze:Pani decyzją z 15.03 dostała rodzicielski z KRUS od 12.02. Wypłacono pierwszy raz w marcu. Przekroczenie. Zatem biorę tysiąca z kwietnia i robię złot za złot od maja. Tak?
tak
Bazyllo pisze: Jeśli tak, to jeszcze niech ktoś mądry mi powie jak to zrobić w SYGNITY, bo jakbym teraz nie wpisywał uzysku, to mi robi złotówę od kwietnia :(
coś nie rozumiem :oops:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 kwie 2016, 17:05

ewalu pisze: coś nie rozumiem :oops:
Robię wniosek w związku ze zmianą sytuacji. Wniosek jest z marca. Marzec już wypłaciłem. Jak mam wpisać ten uzysk, żeby system policzył mi złot za złot dopiero od maja :(
Bazyllo

Napisano: 07 kwie 2016, 7:49

Mam na myśli kwestię stricte techniczną, jak to zrobić w Sygnity :)
Bazyllo

Napisano: 07 kwie 2016, 7:54

Bazyllo pisze:Mam na myśli kwestię stricte techniczną, jak to zrobić w Sygnity :)
wpisujesz uzysk od marca i on wtedy liczy zł za zł od maja, w nowej wersji sa zmiany w sygnity odnosnie uzysku
przeczytaj sobie na sygnity
+ewa

Napisano: 07 kwie 2016, 8:02

musisz poczekać do maja i wskazać uzysk w kwietniu
robiąc teraz można przypisać uzysk najpóźniej za marzec i dlatego przelicza ci zł/zł od kwietnia
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 07 kwie 2016, 8:04

Tom. pisze:musisz poczekać do maja i wskazać uzysk w kwietniu
robiąc teraz można przypisać uzysk najpóźniej za marzec i dlatego przelicza ci zł/zł od kwietnia
Nie mogę, bo wniosek mam z marca i muszę wydać decyzję :(
Bazyllo

Napisano: 07 kwie 2016, 8:12

ale co to ma do rzeczy? dochód za kwiecień możesz doliczyć najwczesniej w maju. Równie dobrze do maja tego dochodu może już nie być.
Robiąc dziś opierasz sie na dochodach już posiadanych, na dzień dzisiejszy dochodu uzyskanego z rodzicielskiego nie ma i nie masz podstawy go doliczyć.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 07 kwie 2016, 8:32

Czyli zostawić wniosek, bo sytuacja zgłoszona i jest i olać termin rozpatrzenia, a w maju do niego wrócić i zrobić złot za złot pod warunkiem, że będzie uzysk? :)
Bazyllo

Napisano: 07 kwie 2016, 8:40

ja bym go rozpatrzył na podstawie tego co jest a w maju wszczął postępowanie i dokonał przeliczenia dochodu w związku z uzyskiem rodzicielskiego
Ewentualnie można przedłużyć postępowanie o miesiąc i rozpatrzyć w maju uwzględniając za marzec i kwiecień dochody bez rodzicielskiego a od maja z rodzicielskim. Ale z takim robieniem spraw przy tej cholernej złotówce jest sporo ręcznego kombinowania w planie wypłat.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x