uzysk - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 cze 2014, 10:01

Witam
czy dobrze myślę pan rozpoczął pracę 02.09.2013r. -pracodawca wystawił zaświadczenie za m-c listopad 2013r. za drugi pełny przepracowany miesiąc - strona się nie kwalifikuje bo akurat za ten miesiąc miał wypłacona premię, ale mnie nurtuje czy powinnam zapytać się pana kiedy miał wypłacony wrzesień , jeśli we wrześniu to następnym miesiącem po osiągnięty dochodzie będzie październik ? czy wy też w razie wątpliwości pytacie klienta kiedy faktycznie uzyskał dochód ?
nowa5

Napisano: 06 cze 2014, 12:42

zawsze bierzesz drugi miesiąc, w Twoim przypadku powinnaś doliczyć dochód za październik
Gość

Napisano: 18 lip 2014, 10:47

dochód należny za miesiąc czy faktycznie otrzymany w danym miesiącu?
Dziś dostałam własnie zaświadczenie - praca od 28.01.2014, dochód - luty 297 zł , marzec 1306 zł , więc tu pracodawca wziął pod uwage faktycznie wypłacony za styczeń w lutym. I którą kwote doliczyć?
atram1

Napisano: 15 wrz 2014, 12:28

A w którym miesiącu mam wstrzymać wypłatę jak przekroczy dochód ?
alina999

Napisano: 29 paź 2014, 10:06

no właśnie, jak liczycie dochód uzyskany w sytuacji, gdy podjecie pracy we wrześniu 2013 r. , rok bazowy 2012 =0zł, dochód uzyskany za październik na zaświadczeniu jest wypłata z nadpłata za wrzesień. w związku z tym, iz ten dochód jest z nadpłata, strona przekracza ;( czy powinno być inne zaświadczenie, pracodawca powinien wypisać tylko należne wynagrodzenia za październik czy faktycznie otrzymane? czy my możemy w to ingerować, sugerować ???
sabi

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x