Uzysk?? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 paź 2016, 13:35

Witam.Bardzo proszę o pomoc w przeliczeniu dochodu bo już mi się wszystko myli z ustawą o świadczeniach rodzinnych. Pani złożyła wniosek na stypendium 14 wrzesnia.Od 5 sierpnia podjęła zatrudnienie.Dostarczyła umowy.W takim wypadku weryfikuje dochód z miesiąca złożenia wniosku czyli września.We wrześniu otrzymała wynagrodzenie za niepełny sierpień. Mieści się w kryterium dochodowym.
Weryfikując w listopadzie dochód za październik okazuje się, że Pani przekroczy kryterium dochodowe.
Co teraz.Przyznaje za wrzesień i padździernik a odmawiam za listopad i grudzień?
Czy przyznaje za wrzesień i odmawiam za resztę? a może przyznaję na każdy miesiąc?
Pogubiłam się w tym.
Bardzo proszę o pomoc.
wyczerpana

Napisano: 27 paź 2016, 12:56

Analizujesz dochody tak:
wrzesień - dochody za sierpień i jak się kwalifikuje otrzymuje od września
w październiku - dochody za wrzesień jeśli się mieści to otrzymuje od października również
w listopadzie - dochody za październik i jak się nie mieści to decyzją przyznajesz za 2 miesiące a na pozostałe miesiące dajesz odmowę ;)Ja przyznaje na 10 miesięcy
Np. przyznać Pani świadczenie w formie: Stypendium szkolnego na rok 2015/2016 na ucznia - .... ……….., ur.07.03…………. w formie pomocy rzeczowej o charakterze edukacyjnym:
1. za okres od 01.09.2015r.-31.10.2015r. w wysokości ..... zł miesięcznie
2 . za okres od 01.11.2015r.-30.06.2016r. odmowa ;) i w uzasadnieniu piszesz dlaczego tak;)
Jeśli jej sytuacja dochodowa ulegnie zmianie musi ci przedstawić dochody i trzeba przyznać ;)
Mam nadzieje że troszkę pomogłam;)
ulla 1213

Napisano: 28 paź 2016, 7:47

Bardzo dziękuję za pomoc :D
wyczerpana

Napisano: 28 paź 2016, 9:08

Proszę o pomoc:) Co zrobić w sytuacjigdy wydałam decyzję przyznającą na 10 m-cy. W październiku Pani przychodzi z zaświadczeniem o dochodach za wrzesień (pieniądze otrzymane w październiku) po przeliczeniu następuje zmiana kategorii przyznanej pomocy. Od którego miesiąca przyznać zmienioną kwotę wrzesień czy październik??? co w przypadku zmian zasiłku rodzinnego w listopadzie znowu będę musiała robić decyzję zmieniającą??
Gość

Napisano: 28 paź 2016, 9:34

Ja bym zrobiła tak jeśli wypłatę fizycznie otrzymała w październiku zmieniamy od listopada ;) wypłata zasiłków rodzinnych w listopadzie skutkuje na grudzień i teraz tak;) jaki macie regulamin bo jeśli po przeliczeniu wyjdzie Ci że wyjdzie Ci z danego progu dochodowego po wypłacie zasiłków rodzinnych to w grudniu musisz również zmienić decyzję ;/ a jeśli wypłata zasiłków nie wpłynie na progi które macie w regulaminie to sprawa rozwiązana;)
ulala1213

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x