"uzysk męża" - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??

Napisano: 22 paź 2015, 14:57

Pani pobiera fa i św. rodzinne. Jest rozwódką. W lipcu 2015 roku wyszła za mąż i zgłasza nam tą radosną nowinę. My wzywamy o dokumenty - dochody nowego członka rodziny za rok 2013. Pani zdenerwowana - co my chcemy od niej jak w 2013 to jeszcze Pana nie znała. Przynosi dokumenty, dochód przekracza, uchylamy od 01.08. Odwołanie do SKO. i co.... uchylają nam do ponownego cytując wyroki i każą policzyć dochód proporcjonalnie??? :? :? :?
Co zrobić:(
aaa1

Napisano: 22 paź 2015, 15:05

a to znaczy zdaniem SKO-proporcjonalnie??????

Jakie podali artykuły w podstawie uchylenia? Przecież tu nie ma uzyskania....
~o~

Napisano: 23 paź 2015, 8:04

aaa1 pisze:Pani pobiera fa i św. rodzinne. Jest rozwódką. W lipcu 2015 roku wyszła za mąż i zgłasza nam tą radosną nowinę. My wzywamy o dokumenty - dochody nowego członka rodziny za rok 2013. Pani zdenerwowana - co my chcemy od niej jak w 2013 to jeszcze Pana nie znała. Przynosi dokumenty, dochód przekracza, uchylamy od 01.08. Odwołanie do SKO. i co.... uchylają nam do ponownego cytując wyroki i każą policzyć dochód proporcjonalnie??? :? :? :?
Co zrobić:(
a pisałam kiedyś, że już mnie SKO niczym nie zadziwi :lol: :lol: a podali art. z naszej ustawy na te "PROPORCJE" :?: :?:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2015, 8:23

mnie to ciekawią te wyroki bo ja czytalem tylko takie, w których za prawidłowe uznają ustalanie dochodów za cały rok bazowy ale wg stanu rodziny na dzien rozpatrywania wniosku
#STANDWITHUKRAINE
#PutinChuj
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 23 paź 2015, 8:51

Piszą tak, że skład rodziny uległ zminie dopiero w lipcu 2015 roku i że w 2013 roku rodzina składała się z trzech osób - i że ewentualne skutki zmiany składu osobowego rodziny, mające wpływ na zmianę sytuacji dochodowej rodziny, mogły być proporcjonalnie do okresu, w jakim dochody te wpłynęły na sytuację dochodową rodziny - uwzględnione w postępowaniu o prawo do świadczeń rodzinnych ale na nowy okres zasiłkowy - wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Poznaniu z dnia 13 listopada 2008 r. IV SA/Po 192/08
aaa1

Napisano: 23 paź 2015, 8:55

i powedzcie mi jak tu liczyć dochód do becika, kiedy w składzie mamy niejednkrotnie mężów, których obecne żony w 2013 roku też nie znały, nie miały - nie kochały :))
aaa1

Napisano: 23 paź 2015, 8:59

i jeszcze jeden wyrok SA w Gdańsku z dnia 4 listopada 2010 II SA/Gd 598/10
aaa1

Napisano: 23 paź 2015, 9:24

wyrok sądu nie jest wykładnia prawa ja w takim przypadku ponownie tak samo wyliczyła dochód ja raz 4 razy wydawałam decyzję uchylająca po wprowadzeniu dochodu uzyskanego bo SKO swoje a ja swoje.
miłka

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x