uzysk - upewniam się

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
zuzzanna

uzysk - upewniam się

Post autor: zuzzanna »

kobieta pobierała świadczenia w okresie 2013/2014 po uzyskaniu dochodu przekroczyło 660 zł i od 01,10,2014 wstrzymane świadczenia w tym okresie nie było przekroczenia (539 + 77). na nowy okres też jest jest przekroczenie ale w (574 + 77) dochód wynosi 620 zł.
według mnie to zasiłek teraz na nowy okres się należy ale nie jestem pewna
NINOCZKA1

Re: uzysk - upewniam się

Post autor: NINOCZKA1 »

no własnie chyba nie, texz maiąłm taka sytuację i robiłam odmowę ze względu na przekroczenie w poprzednim okresie zasiłkowym(październik) ale może myslę źle
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

należy się bo nie korzystała z warunku w poprzednim okresie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
bogusik

Post autor: bogusik »

też uważam, że się należy,
mało tego , miałam kiedyś odwołanie i SKO stoi na stanowisku, że nawet jak było przekroczenie przez część okresu zasiłkowego a przez pozostałą część ZR przysługiwał to w kolejnym okresie ZR się należy nawet jak jest przekroczenie o mniej niż 77 zł. Krótko mówiąc tylko korzystanie z warunku przez cały okres zasiłkowy wyklucza pobieranie ZR w kolejnym okresie zasiłkowym z przekroczeniem dochodu.
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

bogusik pisze:też uważam, że się należy,
mało tego , miałam kiedyś odwołanie i SKO stoi na stanowisku, że nawet jak było przekroczenie przez część okresu zasiłkowego a przez pozostałą część ZR przysługiwał to w kolejnym okresie ZR się należy nawet jak jest przekroczenie o mniej niż 77 zł. Krótko mówiąc tylko korzystanie z warunku przez cały okres zasiłkowy wyklucza pobieranie ZR w kolejnym okresie zasiłkowym z przekroczeniem dochodu.
tak, ale nie podpierałabym się decyzjami sko bo czasami w identycznych sprawach sko potrafi wydać dwie różne decyzje
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ODPOWIEDZ