uzyskanie dochodu w 2015r.
uzyskanie dochodu w 2015r.
Wniosek o świadczenie wychowawcze. Klientka podjęła pracę w czerwcu 2015 pracuje do nadal, dochody za 2014r. są dochodami utraconymi. Czy mam policzyć dochód za miesiąc następujący po miesiącu, w którym nastąpiło uzyskanie dochodu ?, czy policzyć dochód z 2015 podzielony przez liczbę miesięcy, w którym dochód ten był uzyskiwany czyli przez 7 miesięcy?
Re: uzyskanie dochodu w 2015r.
Serio? Znasz ustawę? Zadziwiają mnie te pytania... Forum przeszukaj jeśli naprawdę nie wiesz...
Marcin30 jeśli możesz to nie mądruj się tylko odpowiedz na moje zapytanie?
Zgodnie z art.7 ust. 3 policzyłam dochód za lipiec 2015, było przekroczenie dochodu. Klientka się odwołała. Samorządowe Kolegium powołało się na art. 7 ust. 2 i kazało policzyć dochód z 2015 podzielony przez liczbę miesięcy, w którym dochód ten był uzyskiwany czyli przez 7 miesięcy. Jak według Was jest prawidłowo?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zrobiłabym tak samo jak gokat, ciekawe dlaczego Ci to cofli .....
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja miałam tak samo, i po analizie ustawy przez radcę prawnego i Panią Dyrektor, stwierdzili, że SKO miało rację i powinien być stosowany art. 7 ust. 2, chociaż ja nadal mam wątpliwości
ale ten art. odnosi się do dochodu z roku bazowego.opeesik221 pisze:Ja miałam tak samo, i po analizie ustawy przez radcę prawnego i Panią Dyrektor, stwierdzili, że SKO miało rację i powinien być stosowany art. 7 ust. 2, chociaż ja nadal mam wątpliwości
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Albo ty coś pomieszałaś, albo kolegium było po niezłym melanżu...gokat pisze:Samorządowe Kolegium powołało się na art. 7 ust. 2 i kazało policzyć dochód z 2015 podzielony przez liczbę miesięcy, w którym dochód ten był uzyskiwany czyli przez 7 miesięcy.

Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
Oprócz uzyskanie dochodu w 2015r. - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
działalność gospodarcza
zablokowany CAS
500+ a niepełnosprawność
od kiedy ważne?
Piecza zastępcza. Ratunku ! Pomocy !
wniosek z australii
PIT UZ
WERSJA 2-1.9 SYGNITY już dziś wieczorem
Sprawozdanie 01.09.2016
Sprawozdanie
emp@tia
sprawozdanie infor izyda