świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek macierzyński - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 25 mar 2014, 9:16

Kobieta pobiera zasiłek macierzyński przysługujacy po utracie zatrudnienia i ubiega sie o świadczenie pielęgnacyjne.
Pobieranie zasiłku macierzyńskiego nie jest wymienione jako przeszkoda do pobierania świadczenia pielęgnacyjnego. Mam jednak pewne wątpliwości czy można przyznać to świadczenie.
Proszę o Wasze opinie w tej sprawie.
~bobinka

Napisano: 25 mar 2014, 9:22

przy świadczeniu masz zapis rezygnuje lub nie podejmuje wiec w czym masz problem
~- ja

Napisano: 25 mar 2014, 9:26

mialam taki przypadek, wypłaciłam swiadczenie po zakonczeniu zasilku macierzyn, najwyzej kontrola kaze wyrownac
~z

Napisano: 25 mar 2014, 9:28

matka jest na zasiłku macierzyńskim na syna, ojciec stara sie o świdczenie pielegnacyjne nad w/w synem, jak myslicie nalezy sie ojcu swiadczenie?
~marta

Napisano: 25 mar 2014, 10:10

tak
~Alicja R

Napisano: 25 mar 2014, 11:13

miałam przypadek ŚP po zasiłku macierzyńskim. SKO utrzymało w mocy powołując się nawet na wyroki sądów, bo macierzyński jest następstwem zatrudnienia, jakby nie była zatrudniona nie miała by macierzyńskiego. tak samo z zasiłkiem dla bezrobotnych.
~ula

Napisano: 25 mar 2014, 11:33

Do ~Ula
SKO utrzymało w mocy, czyli dałaś odmowę świadczenia pielęgnacyjnego w okresie pobierania zasiłku macierzyńskiego.
Czy mogłabyś przesłać uzasadnienie SKO na: opsrodzinny@miedzyrzecz.pl
Z góry dziekuję
~bobinka

Napisano: 25 mar 2014, 11:36

bo macierzyński jest następstwem zatrudnienia, jakby nie była zatrudniona nie miała by macierzyńskiego
~ula

Napisano: 25 mar 2014, 13:42

a ja miałam taki przypadek i wysłałam zapytanie do urzędu wojewódzkiego i napisali żeby dac
~AGa

Napisano: 25 mar 2014, 15:45

Do Ula
Mamy taki sam przypadek, prośba czy mogłabyś przesłać uzasadnienie SKO na fax 29 -7643628 lub sekretariat@mopr.ostroleka.pl Dzięki
~Basia

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem