Sprawozdanie z ilości wywiadów ! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 13 sty 2017, 9:09

barabarka pisze:z programów też będą nieobiektywne dane bo w programie wystarczy wywiad raz na pół roku a w rzeczywistości robi się częściej, np. celówki, specjalne, z programu rządowego, okresówki
Nic nie broni wprowadzać wszystkich wywiadów do Pomostu, czy innego programu. Ogromna większość Ośrodków tak robi, bo właściwie wykorzystany program pomaga w pracy, a nie odwrotnie. I o ile jeszcze sprawozdania można poprawić ręcznie, to zbiory centralne nie da się poprawić i tam jeśli nie ma wywiadów to są czerwone błędy w CAS więc nie wiem jak sobie radzicie, jeśli prawdą jest to że cyt. "nie wprowadzamy do żadnego programu".
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 13 sty 2017, 9:17

A co w przypadku pracy z Heliosem? Jak to sprawdzić, wczytać? Pomoże ktoś?

Dziękuję.
Ja*

Napisano: 13 sty 2017, 9:29

jak w TT Pomoc sprawdzić liczbę wywiadów, w co kliknąć by wiedzieć i ewentualnie skorygować by przeszły do sprawozdania
helenia

Napisano: 13 sty 2017, 9:41

helenia pisze:jak w TT Pomoc sprawdzić liczbę wywiadów, w co kliknąć by wiedzieć i ewentualnie skorygować by przeszły do sprawozdania
Są dwa sposoby:
1. Za pomocą zapytań sql - pod warunkiem że potrafisz je pisać. W programie klikamy - SYSTEM - ZAPYTANIA SQL - i wpisujemy odpowiednie zapytanie.
2. W programie klikamy - WYSZUKIWANIE - WYSZUKIWANIE ZBIORCZE - pozycja 36 lista wywiadów i wniosków. Najpierw wyświetlasz wywiady, potem aktualizacje - sumujesz i masz wynik
U mnie sprawdzałem na te dwa sposoby i wynik jest taki sam - 1963.
Przez terminal wprowadziłem 2 (widać je w programie w zakładce EMPATIA - HISTORIA WYWIADÓW OTM)- ale czy dobrze i czy je wykryje tego nie wiem.
Jeżeli komuś uda się wykonanie tego sprawozdania proszę się o tym pochwalić i poinformować na jakim programie to działa.
Stefan

Napisano: 13 sty 2017, 9:46

U nas mamy już sygnały z Ośrodków, że się wczytało do CAS i poprawnie wyliczyło

Np. w jednym z dużych Ośrodków 23009 wywiady i to zgadza się dokładnie ze zliczeniem pozycji z okien list wywiadów.

Gdyby kogoś interesowało dokładnie jak to jest liczone to

liczymy wszystkie wywiady z datą przeprowadzenia większą lub równą 01.01.2015 i mniejszą lub równą 12.01.2017 (także wywiady dla SR/500+ i wywiady z art. 103, o ile są zatwierdzone).

nie liczymy opisów sytuacji z pieczy zastępczej

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 13 sty 2017, 9:58

barabarka pisze:my ręcznie robimy wywiady i nie wprowadzamy do żadnego programu, to jak uzupełnić dane o wywiadach
A decyzje piszecie na maszynie do pisania czy w Wordzie?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2017, 10:00

barabarka pisze:jeszcze jest pełno takich gmin, mało pracowników mają to jakoś muszą sobie radzić bo wszystkiego nie da się ogarnąć, a finansowo i w sprawozdaniach wszystko się zgadza, tylko nie ma kto w programie pracować
To nie brak pracowników tylko zacofanie. Taka gmina Taplary z filmu Konopielka.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2017, 10:03

A u mnie się nie wczytało nic. Mam pomost ustawiony zgodnie z zaleceniem Sygnity, i mam wersje 3.9.0. Co dalej ?
male

Napisano: 13 sty 2017, 10:03

Stefan, a jak poprawić liczbę wywiadów ręcznie w TT Pomoc, bo w rzeczywistości tych wywiadów jest więcej a w programie mniej
helenia

Napisano: 13 sty 2017, 10:04

male pisze:A u mnie się nie wczytało nic. Mam pomost ustawiony zgodnie z zaleceniem Sygnity, i mam wersje 3.9.0. Co dalej ?
No jeśli masz tak ustawiony jak domyślnie, to o 10:00 Pomost pobierze i o 16:00 wyliczy i odeśle.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 2 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x