WYWIAD ŚRODOWISKOWY W WORD UDOSTĘPNIJ

  
Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Moderator: heiland

Napisano: 01 lut 2017, 14:53

CZY KTOŚ MOŻE PRZESŁAĆ MI WZÓR WYWIADU ŚRODOWISKOWEGO CZ. IV KTÓRY MOGŁABYM PISAĆ W WORDZIE??
PROOOOSZE :-)
annamaria211


Napisano: 01 lut 2017, 16:00

Na jakiego maila?
GOŚĆ100

Napisano: 01 lut 2017, 16:05

Z ciekawości mogę spytać co daje takie pisanie w Wordzie? Jaka jest korzyść z tego?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5281
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 01 lut 2017, 16:17

Nie piszesz ręcznie, jest czytelniej, estetyczniej, szybciej, łatwiej. Tego typu druk wykorzystywany w innych instytucjach niż OPS
GOŚĆ100

Napisano: 01 lut 2017, 16:22

A ja ze swojej strony dodam, że nie trzeba plików z MS Word wysyłać sobie na mail'a.
Można tu na forum dodawać jako załącznik w poście (jedynie należy być zalogowanym).
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Posty: 3240
Od: 04 sty 2013, 20:46
woj. lubelskie

Napisano: 01 lut 2017, 16:40

GOŚĆ100 pisze:Nie piszesz ręcznie, jest czytelniej, estetyczniej, szybciej, łatwiej. Tego typu druk wykorzystywany w innych instytucjach niż OPS


Ale piszesz to u Klienta? Bierzesz komputer? Z Wordem?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5281
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 01 lut 2017, 17:01

I drukarekę biorę hihi żart. A tak na poważnie to ta forma często wykorzystywana w innych miejscach niz OPS np w DPS tam pisze się przynajmniej 2 lub 3 razy w roku dla wszystkich, i dodatkowo przy każdej zmianie sytuacji itp Są np. Domy dla 100 os i więcej, więc jakie ułatwienie jak nie trzeba danych niezmiennych pisac każdorazowo
GOSC100

Napisano: 01 lut 2017, 17:05

A nie lepiej użyć WYWIAD Plus?
Pisze się jeszcze łatwiej niż w Word, bo można wybierać ze słowników i będzie pilnować od razu żeby głupot nie wpisać.
a jeszcze potem nie trzeba przepisywać do Pomostu, bo się wczytuje automatycznie. A z Pomostu ładnie się drukuje, na wzorze zgodnym w rozporządzeniem. A za WYWIAD Plus Ośrodek używający Pomostu nie ponosi kosztów.
Odpada robota.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5281
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Napisano: 01 lut 2017, 17:21

DPS (czy inne placówki zatrudniające prac. socjalnych) nie pracują w pomoście, np. DPS robią wywiady na wniosek OPS i wysyłają do tych ośrodków, więc OPS "wklepują" do Pomostu. No chyba, że jest jakaś opcja w tym programie o którym piszesz, zapisania pliku w odpowiednim (zabezpieczonym) formacie i wysłanie do OPS.
GOŚĆ100

Napisano: 01 lut 2017, 17:24

No na tym polega cała idea, że z WYWIADU Plus zaczytujesz do Pomostu i nie potrzebujesz wklepywać. Skoro piszesz że to jest taka skala np. po 100 wywiadów to tym bardziej idealna możliwość dla Ciebie.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Posty: 5281
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Kraków, Polska

Następna

  
Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]