2 razy wprowadzony wniosek elektr + papierowy

  
Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Moderator: ewalu

Napisano: 15 lip 2019, 12:38

czy ktoś miał taką sytuację, że klient złożył wniosek w formie elektrycznej (oczywiście błędnie i niekompletnie) po czym przyszedł do OPS i poprawił dany wniosek na papierze a ja z automatu wprowadziłam go do systemu jako nowy wniosek, pozostawiając wniosek złożony w formie elektronicznej "w obsłudze " i tym sposobem mam dwa razy to samo i co teraz ?
AD1988
Stażysta
Posty: 96
Od: 02 sty 2019, 8:55


Napisano: 15 lip 2019, 15:14

AD1988 pisze:czy ktoś miał taką sytuację, że klient złożył wniosek w formie elektrycznej (oczywiście błędnie i niekompletnie) po czym przyszedł do OPS i poprawił dany wniosek na papierze a ja z automatu wprowadziłam go do systemu jako nowy wniosek, pozostawiając wniosek złożony w formie elektronicznej "w obsłudze " i tym sposobem mam dwa razy to samo i co teraz ?


może zalecane będzie zatwierdzenie wniosku elektronicznego i zmiana statusu na rozpoznanie bez rozpatrzenia i w komentarzu - omyłkowo wprowadzony 2 raz, cytuję bo ktoś tak kiedyś na forum napisał ;) oczywiście w sprawozdaniu często i gęsto będzie się trza wytłumaczyć, bo zapewne w kosztach namiesza :roll:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Starszy referent
Posty: 938
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 15 lip 2019, 15:39

a koszty program nalicza kiedy ?? jak wprowadzisz wniosek/rodzine, czy jak przyznasz kartę?
AD1988
Stażysta
Posty: 96
Od: 02 sty 2019, 8:55

Napisano: 15 lip 2019, 15:47

Zależy od konkretnej pozycji sprawozdania, ale najczęściej w momencie rozpatrzenia wniosku.
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Posty: 613
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 16 lip 2019, 8:10

a jak mam zmienić jego status na pozostawiony bez rozpatrzenia ?
AD1988
Stażysta
Posty: 96
Od: 02 sty 2019, 8:55

Napisano: 16 lip 2019, 8:12

na obecna chwile ma status "w obsłudze"
AD1988
Stażysta
Posty: 96
Od: 02 sty 2019, 8:55

Napisano: 16 lip 2019, 8:33

Status "w obsłudze" to status sprawy. Proszę wejść w jej obsługę i jako wynik rozpatrzenia dla każdej z pozycji wniosku wybrać "nie rozpatrzono" i zatwierdzić. Wtedy wynikiem rozpatrzenia dla każdej z pozycji wniosku będzie "nierozpatrzona".
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Posty: 613
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 16 lip 2019, 12:51

czyli najpierw musze normalnie zatwierdzić wniosek?? mimo ze jest błedny ?
AD1988
Stażysta
Posty: 96
Od: 02 sty 2019, 8:55

Napisano: 16 lip 2019, 12:58

wyskakuje komunikat ze nie można zatwierdzić dla wszytskich osób nie rozpatrzono
AD1988
Stażysta
Posty: 96
Od: 02 sty 2019, 8:55


  
Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]