środki PFRON dla Warsztatów Terapii Zajęciowej

  
Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Moderator: Tomasz1981

Napisano: 15 sty 2019, 15:02

Mam pytanie jak bedziecie przekazywać środki PFRON dla WTZ te, ktore mamy przekazać do 25go stycznia. Czy w wysokości odpowiadającej przekazywanym środkom w I kwartale roku poprzedniego (czyli po staremu) czy już po nowemu????????
daberek
Praktykant
Posty: 41
Od: 29 cze 2017, 9:42


Napisano: 15 sty 2019, 19:55

po nowemu, przecież jasno jest napisane w rozporządzeniu o algorytmie ile wzrasta opłata PFRON za uczestnika
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Podinspektor
Posty: 1312
Od: 30 paź 2015, 14:05

Napisano: 16 sty 2019, 9:29

Też tak myślałam, ale mam w umowach z wtz taki zapis:
5.Środki za I kwartał będą przekazywane zaliczkowo w wysokości odpowiadającej przekazywanym środkom w I kwartale roku poprzedniego bądź w I kwartale działalności Warsztatu, zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi zasad finansowania działalności WTZ w bieżącym roku. Przez to się zastanawiam
daberek
Praktykant
Posty: 41
Od: 29 cze 2017, 9:42

Napisano: 16 sty 2019, 9:53

daberek pisze:Też tak myślałam, ale mam w umowach z wtz taki zapis:
5.Środki za I kwartał będą przekazywane zaliczkowo w wysokości odpowiadającej przekazywanym środkom w I kwartale roku poprzedniego bądź w I kwartale działalności Warsztatu, zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi zasad finansowania działalności WTZ w bieżącym roku. Przez to się zastanawiam


chyba nie jest to najlepszy zapis... przecież przepisy mogą się zmienić (co właśnie się stało). My już przekazaliśmy środki w kwocie "po nowemu" :)
pcprkolb
Stażysta
Posty: 179
Od: 07 kwie 2014, 14:02

Napisano: 16 sty 2019, 10:27

daberek pisze:Też tak myślałam, ale mam w umowach z wtz taki zapis:
5.Środki za I kwartał będą przekazywane zaliczkowo w wysokości odpowiadającej przekazywanym środkom w I kwartale roku poprzedniego bądź w I kwartale działalności Warsztatu, zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi zasad finansowania działalności WTZ w bieżącym roku. Przez to się zastanawiam



może ten zapis na to pozwala :)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Podinspektor
Posty: 1312
Od: 30 paź 2015, 14:05

Napisano: 16 sty 2019, 12:24

dzięki tez o nim myślalam
daberek
Praktykant
Posty: 41
Od: 29 cze 2017, 9:42

Napisano: 12 lut 2019, 14:42

My też przekazaliśmy po nowemu.
Trzeba zmienić zapisy umowy.
My co jakiś czas ujednolicamy umowę bo później można się pogubić w ilości tych aneksów.
leon
Praktykant
Posty: 46
Od: 06 lis 2017, 15:18


  
Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]