na ile dni podzielić ZDO

  
Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Moderator: de Charette

Napisano: 10 mar 2015, 13:26

grudzien mial 31 dni.Pani od 04.12.2014 podjela zatrudnienie ile ma do zwrotu za grudzień?
520/30= 17,33 * 3 dnia=52zł., czyli do zwrotu 468,00zł?
czy dziele na 31?
bogna 75


Napisano: 10 mar 2015, 13:54

zawsze dzielisz na 30 i mnożysz przez liczbę dni za jakie przysługuje wypłata. Do zwrotu jest róznica pomiędzy 520 a tym ile przysługuje.
~o~

Napisano: 10 mar 2015, 13:58

Za grudzień 2014 wypłacone było 800zł
800/30=26,66*28=746,66=746,70 do zwrotu
Kamilla

Napisano: 10 mar 2015, 14:31

Kamilla pisze:Za grudzień 2014 wypłacone było 800zł
800/30=26,66*28=746,66=746,70 do zwrotu

No nie do końca
początek dobry
800/30=26,67
Uprawniona była przez 3 dni, bo od 04.12.2014 pozostawała w zatrudnieniu.
26,67*3=80

Do zwrotu różnica między kwotą pobraną a kwotą należną:
800-80=720
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
Inspektor
Posty: 2984
Od: 19 lut 2014, 10:39
z OPS

Napisano: 10 mar 2015, 14:33

Kamilla pisze:Za grudzień 2014 wypłacone było 800zł
800/30=26,66*28=746,66=746,70 do zwrotu

coś przegapiłam, kiedy kwota ZDO się zmieniła?
anetag
Podinspektor
Posty: 1937
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Lubelskie

Napisano: 10 mar 2015, 14:37

anetag pisze:
Kamilla pisze:Za grudzień 2014 wypłacone było 800zł
800/30=26,66*28=746,66=746,70 do zwrotu

coś przegapiłam, kiedy kwota ZDO się zmieniła?

trafna uwaga.
Zasada jest ta sama.
468 do zwrotu.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
Inspektor
Posty: 2984
Od: 19 lut 2014, 10:39
z OPS


  
Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]