NOWE DOWODY I NOWA SPRAWA

  
Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Moderator: de Charette

Napisano: 17 kwie 2015, 8:30

Mam pytanie Pani składa wniosek o świadczenia rodzinne biorę ksero dowodu osobistego, JAK USTALACIE GDZIE TA PANI JEST ZAMELDOWANA :?: Bo we wniosku podaje mi miejsce zamieszkania i na dowodzie osobistym też, a skąd bierzecie meldunek w celu wystąpienia czy tam nie ubiegała się o świadczenia rodzinne :?: :?: :?: :?:
Nowa 25


Napisano: 17 kwie 2015, 8:39

Ja biorę na oświadczeniu , że nigdzie nie składała wniosku i przebywa na terenie naszej gminy...


ps. tak na upartego to w ustawie nie ma mowy o potrzebie ksera dowodu, potwierdzasz sobie dane z dowodu z wnioskiem i już.....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Posty: 1057
Od: 07 lip 2009, 15:01
łódzkie, PL

Napisano: 17 kwie 2015, 9:14

Ps. Dobrze potwierdzam, ale na wniosku nie ma nr dowodu osobistego a w programie niestety trzeba nr i na listę wypłat też trzeba więc ja kseruję, a skąd takie rzeczy bierzesz :?:
Oświadczenie a jak Ci skłamał? i poszedł do innej gminy pobrał :?: :lol:
Nowa 25

Napisano: 17 kwie 2015, 9:17

w programie nie musisz wprowadzać nr DO i na kasówkach też :D .. trochę wiary w ludzi
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
Starszy inspektor
Posty: 9520
Od: 12 maja 2011, 15:17
lubelskie, Polska

Napisano: 17 kwie 2015, 9:23

Nowa 25 pisze:Ps. Dobrze potwierdzam, ale na wniosku nie ma nr dowodu osobistego a w programie niestety trzeba nr i na listę wypłat też trzeba więc ja kseruję, a skąd takie rzeczy bierzesz :?:
Oświadczenie a jak Ci skłamał? i poszedł do innej gminy pobrał :?: :lol:


w systemie uzupełniaj tylko wymagane dane, bez numeru dowodu zrobisz decyzję a co do innej gminy to nie mój problem jak skłamał na oświadczeniu to będzie zwrot i prokurator....


ps. a może jeszcze bierzesz zaświadczenia z wszystkich ościennych gmin, że nie ma tam gospodarstwa a możne ma coś na mazurach ???
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Posty: 1057
Od: 07 lip 2009, 15:01
łódzkie, PL

Napisano: 17 kwie 2015, 9:52

nie wszyscy mają tak dobrze.........

u mnie nie ma takiej opcji aby na listach wypłat nie było numeru dowodu.....księgowość nie przyjmie list a kasjerka bez dowodu nie wypłaci kasy
~o~

Napisano: 17 kwie 2015, 10:31

ksiegowosc i kasjerka musza taka opcje zaakceptowac bo nie bardzo maja wyjscie i wplyw na brak nr dowodu w dowodzie.
an na

Napisano: 17 kwie 2015, 11:35

~o~ pisze:nie wszyscy mają tak dobrze.........

u mnie nie ma takiej opcji aby na listach wypłat nie było numeru dowodu.....księgowość nie przyjmie list a kasjerka bez dowodu nie wypłaci kasy

niech ci księgowość pokaże przepis na to .. kasjerka ma obowiązek żądać dowodu ale na dowodzie też jest pesel :), który ty musisz wprowadzić do systemu :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
Starszy inspektor
Posty: 9520
Od: 12 maja 2011, 15:17
lubelskie, Polska

Napisano: 17 kwie 2015, 13:18

No u mnie nie ma tak łatwo ja musze mieć nr dowodu osobistego do banku na przelewy bo inaczej nie pójdzie i koniec w banku jest takie prawo a nasze prawo jest niestety inne......więc kseruje tylko gorzej z zameldowaniem, ktoś POSIADA WZÓR OŚWIADCZENIA??ŻE NIE POBIERAŁ ŚWADCZEŃ W INNEJ GMINIE :?:
Nowa 25

Napisano: 17 kwie 2015, 13:26

ewalu....wprowadzam nr PESEL-bez tego ani rusz... :D

tylko mój program do świadczeń na listach wypłat drukuje rubrykę NR DOWODU.......... i księgowość wymaga ode mnie wypełnienia tej rubryki. Jak wrzucam do systemu nr dowodu to na listach pięknie sie drukuje. Jak nie wpiszę- na listach jest pusta pozycja i kasjerka musiałaby ręcznie wpisywać....no przecież by mnie zjadła- tyle roboty! Fakt- przy naszych dużych wypłatach sprawdzanie wszystkich po peselach jest uciążliwe i łatwiej po dowodzie.
~o~

Następna

  
Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]