od strony technicznej? - jak przeliczacie dochód

  
Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Moderator: de Charette

Napisano: 22 maja 2015, 9:59

Jak przeliczacie dochód kiedy ktoś Wam go zgłosi w Wordzie, w Exelu, czy w programie? Opisujecie to jakoś czy jak?
Dotychczas robiłam to w Wordzie mam tabelkę taką jak system drukuje (zrobiłam sobie) zmieniam tylko dane rodziny i dokonuję przeliczenia. Zastanawiam się jednak jak w innych Ośrodkach są dokonywane przeliczenia, może nie potrzebnie tyle tracę czasu? Proszę piszcie.
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Referent
Posty: 480
Od: 09 kwie 2014, 10:14


Napisano: 22 maja 2015, 10:04

w sytemie do SR wprowadza sie nowe dochody i robi wydruk
Ewelinaa

Napisano: 22 maja 2015, 10:04

nie wiem w jakim programie pracujesz my mamy z Sygnity, wprowadzamy fikcyjny wniosek przez zmiane sytuacji zyciowej "dokładamy" nowe dochodu, drukujemy tabelke i anulujemy wniosek ;) prosto szybko i przyjemnie
xcxcc

Napisano: 22 maja 2015, 10:14

my też sygnity i robimy przez administracja-narzędzia-modyfikacja danych wniosku-wybieramy dany wniosek, poprawiamy dochód, drukujemy tabele (prosto i szybko:))
spog

Napisano: 22 maja 2015, 10:15

też mam sygnity, ale wprowadzać fikcyjny wniosek? chciałam coś prostszego
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Referent
Posty: 480
Od: 09 kwie 2014, 10:14

Napisano: 22 maja 2015, 10:44

Też mam Sygnity i robię jak spog (przez narzędzia), naprawdę szybko i prosto.
~Ewa

Napisano: 22 maja 2015, 10:46

spog pisze:my też sygnity i robimy przez administracja-narzędzia-modyfikacja danych wniosku-wybieramy dany wniosek, poprawiamy dochód, drukujemy tabele (prosto i szybko:))

prosto i szybko :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
Starszy inspektor
Posty: 9549
Od: 12 maja 2011, 15:17
lubelskie, Polska

Napisano: 22 maja 2015, 10:48

też mam sygnity ale nie zmieniam w systemie pierwotnego wniosku
na wydruku dochodów dopisuję ręcznie aktualne dochody
ew@1

Napisano: 22 maja 2015, 10:52

ew@1 pisze:też mam sygnity ale nie zmieniam w systemie pierwotnego wniosku
na wydruku dochodów dopisuję ręcznie aktualne dochody

nie wiem czy do końca dobrze .. w sprawozdaniu jest wtedy fałszywa statystyka ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
Starszy inspektor
Posty: 9549
Od: 12 maja 2011, 15:17
lubelskie, Polska

Napisano: 22 maja 2015, 10:56

Ja robię w Sygnity przez wprowadzenie nowego wniosku "zmiana sytuacji życiowej" i wtedy nie jest fikcyjny i nie trzeba nic usuwać. Potem drukuję przez opcję "wydruk dochodu utracony/uzyskany obliczenia" i fajnie wszystko widać.
kawa i ciasto

Następna

  
Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]




NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]