zas. piel. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 cze 2015, 14:42

dziecko przebywa w ZOL i ojciec ponosił koszty utrzymania syna, teraz jego prawa rodzicielskie zostały zawieszone i ZOL stara się od powiatu o środki na utrzymanie dziecka.. wiec wtedy bedzie to instytucja zapewniająca nieodpłatne pełne utrzymanie... tylko że wyrok zawieszający prawa rodzicielskie uprawomocnil sie w marcu i ponoc powiat bedzie placil wlasnie od marca ... czy ktos mial podobny przypadek? czy tu beda nienależnie pobrane swiadczenia? na razie mam informacje telefoniczna, czekam na pismo z ZOLu ale nie wiem jak to ugryzc...
gosiula.

Napisano: 15 cze 2015, 12:03

może ktoś podpowie?
gosiula.

Napisano: 16 cze 2015, 11:49

mam pismo z ZOL że od dnia 22.03.2015r. tj od dnia uprawomocnienia sie postanowienie sądu o umieszczeniu małoletniego w ZOL, bedzie zapewnial pełne utrzymanie dla dziecka... uchylamy od marca zas. piel. i do zwrotu?
gosiula.

Napisano: 16 cze 2015, 11:56

gosiula. pisze:dziecko przebywa w ZOL i ojciec ponosił koszty utrzymania syna, teraz jego prawa rodzicielskie zostały zawieszone i ZOL stara się od powiatu o środki na utrzymanie dziecka.. wiec wtedy bedzie to instytucja zapewniająca nieodpłatne pełne utrzymanie... tylko że wyrok zawieszający prawa rodzicielskie uprawomocnil sie w marcu i ponoc powiat bedzie placil wlasnie od marca ... czy ktos mial podobny przypadek? czy tu beda nienależnie pobrane swiadczenia? na razie mam informacje telefoniczna, czekam na pismo z ZOLu ale nie wiem jak to ugryzc...
nie wiem co to znaczy zawieszenie ...jak jest pozbawiony to dziecko ma opiekuna prawnego .. dodatkowo odpłatność nadal jest tylko kto inny będzie płacił
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 12:07

ale co teraz z zas. piel. od marca jak ZOL zapewnia pełne utrzymanie dziecka?
gosiula.

Napisano: 16 cze 2015, 12:11

gosiula. pisze:ale co teraz z zas. piel. od marca jak ZOL zapewnia pełne utrzymanie dziecka?
no zol nie zapewnia bo powiat ma dopłacać
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x