Dzień dobry,
Pani X został przyznany dodatek mieszkaniowy na podstawie karty z wydatkami na lokal, który u nas uzupełnia zarządca (sami nie obliczamy wydatków tylko zarządca nam wpisuje w kartę kwoty za dany miesiąc czyli czynsz albo inne opłaty, śmieci, opłaty za energię cieplną, za wodę, ścieki). Pani X nie spodobała się kwota przyznanego dodatku mieszkaniowego i odwołała się. SKO uchyliło naszą decyzję i dało do ponownego rozpatrzenia. Do swojego odwołania Pani X dołączyła informację, którą dostała od zarządcy o zmianach w opłatach za mieszkanie czyli o podwyżce za ten sam miesiąc, który braliśmy pod uwagę wyliczając dodatek mieszkaniowy.
Zarządca do karty dołączonej do wniosku wpisał niższe kwoty niż otrzymała Pani X na informacji o podwyżce. Podejrzewam, że chodziło o nadwyżkę lub niedopłatę.
SKO w swojej decyzji, że przy ponownym rozpoznaniu sprawy mamy zebrać i przeanalizować całość materiału dowodowego, które pozwolą na właściwą ocenę przedmiotu sprawy.
No i teraz nie wiem co robić, nasz radca prawny też nie bardzo umie mi pomóc.
Miał ktoś może podobną sytuację?
Mam napisać do zarządcy pismo i zapytać w jaki sposób policzyli Pani X wydatki? czy mam sama policzyć na podstawie tego co dołączyła do swojego odwołania (informacja o podwyżce) czy może mam wezwać Panią X żeby mi przyniosła potwierdzenie ile zapłaciła?