Jak precyzyjnie ustalić kwoty wydatków na lokal? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?

Napisano: 06 lut 2023, 10:15

Dzień dobry,
Pani X został przyznany dodatek mieszkaniowy na podstawie karty z wydatkami na lokal, który u nas uzupełnia zarządca (sami nie obliczamy wydatków tylko zarządca nam wpisuje w kartę kwoty za dany miesiąc czyli czynsz albo inne opłaty, śmieci, opłaty za energię cieplną, za wodę, ścieki). Pani X nie spodobała się kwota przyznanego dodatku mieszkaniowego i odwołała się. SKO uchyliło naszą decyzję i dało do ponownego rozpatrzenia. Do swojego odwołania Pani X dołączyła informację, którą dostała od zarządcy o zmianach w opłatach za mieszkanie czyli o podwyżce za ten sam miesiąc, który braliśmy pod uwagę wyliczając dodatek mieszkaniowy.
Zarządca do karty dołączonej do wniosku wpisał niższe kwoty niż otrzymała Pani X na informacji o podwyżce. Podejrzewam, że chodziło o nadwyżkę lub niedopłatę.
SKO w swojej decyzji, że przy ponownym rozpoznaniu sprawy mamy zebrać i przeanalizować całość materiału dowodowego, które pozwolą na właściwą ocenę przedmiotu sprawy.
No i teraz nie wiem co robić, nasz radca prawny też nie bardzo umie mi pomóc.
Miał ktoś może podobną sytuację?
Mam napisać do zarządcy pismo i zapytać w jaki sposób policzyli Pani X wydatki? czy mam sama policzyć na podstawie tego co dołączyła do swojego odwołania (informacja o podwyżce) czy może mam wezwać Panią X żeby mi przyniosła potwierdzenie ile zapłaciła?
MagataK
Stażysta
Od: 11 cze 2021, 14:11
Zajmuję się: DM/DE/ST

Napisano: 06 lut 2023, 10:30

hmmm...może napisz pismo do zarządcy, żeby konkretnie kwoty wypisał wydatków zgodnie z art.6 ust 4 i ust 4a za ten konkretny miesiąc...przecież to zarządca potwierdza wydatki ...
:-)
Inspektor
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 06 lut 2023, 10:40

Dziękuję Ci za podpowiedź. Pewnie tak zrobię, bo nie mam innego pomysłu.
MagataK
Stażysta

Napisano: 08 lut 2023, 8:48

Zarządca odpisał nam na pismo i podał te same kwoty, które przyjęliśmy do wyliczeń przyznając dodatek mieszkaniowy Pani X. W odpowiedzi zarządca rozpisał dokładnie każdą kwotę i sposób w jaki ją obliczył. Jeśli uważamy, że zarządca dobrze policzył wydatki to czy możemy przyznać dodatek mieszkaniowy w tej samej wysokości, która była przyznana w decyzji uchylonej przez SKO?
MagataK
Stażysta

Napisano: 15 lut 2023, 10:01

Miał ktoś taką sytuację z uchyleniem decyzji przez SKO i przyznaniem ponownie dodatku mieszkaniowego w tej samej wysokości co poprzednio ale dokładnie rozpisał w decyzji jak policzył wysokość dodatku mieszkaniowego??
MagataK
Stażysta

Napisano: 15 lut 2023, 10:03

Nikt się nie odwołuje u was do SKO tylko u nas takie mądrale? ;-)
MagataK
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x