zasiłek stały a brak orzeczenia - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 09 sie 2024, 14:03

Pan złożył wniosek na zasiłek stały, ale nie ma orzeczenia. Pierwszy raz stara się o ustalenie stopnia niepełnosprawności. Przyniósł potwierdzenie, że złożył wniosek o ustalenie stopnia niepełnosprawności. Zrobiłam zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie przyznania pomocy w formie zasiłku stałego. Następnie zrobiłam postanowienie o zawieszeniu postępowania administracyjnego. Obecnie muszę zrobić decyzję i przyznać zasiłek okresowy , do czasu dostarczenia orzeczenia o stopniu niepełnosprawności. Robię to pierwszy raz i potrzebuję pomocy. Jaki wpisać powód przyznania zasiłku okresowego i na ile przyznać ten zasiłek okresowy. Czy dać decyzję od 1 sierpnia na okres zawieszenia postępowania i nie określać daty czy dać np od 1 sierpnia do 30 września i później zrobić wywiad i ponownie przyznać na jakiś okres?
marcelka
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 12:21
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 12 sie 2024, 9:26

Ja bym dała zasiłek okresowy z powodu długotrwałej lub ciężkiej choroby, bo jeżeli się stara o orzeczenie to pewnie na coś choruje i na 2 miesiące a potem ponownie bym przyznała lub jak wcześniej dostanie to uchyliła po miesiącu okresowy.
florentina
Praktykant
Od: 18 paź 2018, 8:44
Zajmuję się: Pracownik socjalny

Napisano: 13 sie 2024, 8:56

Miał ktoś może jeszcze taki przypadek i jak to robicie u siebie ?
marcelka
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 12:21
Zajmuję się: pracownik socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x