W trakcie pobierania zasiłku stałego, klient "znikł" - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 lip 2015, 15:00

Witam
Klient pobiera zasiłek stały. W trakcie pobierania świadczenia, klient sprzedał mieszkanie i przepadł (szuka go rodzina i policja). Mam wyciąg z ksiąg wieczystych z sądu potwierdzający sprzedaż domu.
Aktualnie dochód będzie przekraczał więc zasiłek stały nie będzie mu się należał. Jak mam zakończyć sprawę (wydać decyzję) skoro nie mam klienta ??? Nie mogę przeprowadzić aktualizacji wywiadu, ani nie ma gdzie dostarczyć decyzję, by była ostateczna. Co mam robić ??? Wypłacać nadal zasiłek na konto bankowe, choć mu się nie należy ???
Aga.

Napisano: 15 lip 2015, 15:42

no błagam zrób notatkę z wszystkich informacji dołącz wydruk KW, wstrzymaj wypłatę z jednoczesnym wezwaniem wszczęciem do wyjaśnień wyślij na ostatni adres i czekaj nie dostanie przelewu to zaraz się znajdzie a jak się nie znajdzie to procedura i uchylenie
assas

Napisano: 21 lip 2015, 9:04

Mi prawnik powiedział w podobnej sytuacji, że jeżeli wiemy, że klient nie mieszka pod znanym nam z wcześniejszego wywiadu adresem, ale nie wiemy gdzie mieszka, to żeby mu cokolwiek skutecznie doręczyć trzeba ustalić kuratora do doręczeń. Nie ma tak łatwo, że wysyłamy (wszczęcie postępowania, decyzję czy cokolwiek innego), a jak wraca ze zwrotką, że nie odebrane, to traktujemy jak doręczone i robimy swoje. To tylko wtedy, jak mieszka, ale nie odbiera korespondencji.
Sławek

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x