walidacja miękka w sprawozdaniu fa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 14 paź 2015, 10:04

witam ja napisałam:
Wartość w wierszu A.2.2. nie jest przybliżona do 20% wartości wiersza A.2.w III miesiącu kwartału ze względu na zmianę ustawy gdyż od 18 września 2015r.rozliczenia należności i odsetek przypadających od dłużników alimentacyjnych dokonuje się w oparciu o nowe brzmienie art.27 ust.4 i 11 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów.
mmmmmmm

Napisano: 14 paź 2015, 10:13

no ok tylko ja mam jeszcze walidacje odnośnie I miesiąca kwartału? mimo to napisac tylko o zmianach w ustawie i juz?
Misiu

Napisano: 14 paź 2015, 10:29

ja bym ten 1 kwartal zweryfikowala bo powinno sie zgadzac

u nas (pomorskie) mpips wydalo komunikat zeby napisac pod sprawozdaniem w uwagach ze roznica w III kw wynika ze zmiany ustawy i tak wyslac
gopsosk

Napisano: 14 paź 2015, 10:37

no tylko jakoas taka dziwna ta roznica bo to 6,56 zł.a zreszta pisze ze ma byc przybizona to przeciez jest, co robic?
Misiu

Napisano: 14 paź 2015, 13:05

mi też wychodził błąd w pierwszym miesiącu i okazało się że było coś źle zaksięgowane, poprawiłam i jest ok. nasz UW powiedział że walidacja miękka może być tylko w 3 miesiącu kwartału z wiadomych przyczyn. ciekawe jest to ze mówili ze formularz sprawozdania za IVkwartał będzie wyglądał tak samo jak do tej pory... tylko błędy nie będą wyskakiwały. Nowe formularze w cas będą od przyszłego roku
marwikka

Napisano: 14 paź 2015, 13:08

a GDZIE SZUKAC BLEDU W I MIESIACU???jak dojsc czemu tak wyszlo???
Misiu

Napisano: 14 paź 2015, 13:20

no jak to jak, posprawdzaj czy dobrze masz poksięgowane :) ja miałam błąd że zamiast na dochody gminy zaksięgowałam na odsetki. poprawiłam i jest ok. ale resztę sprawozdan trzeba było korygować bo wczesniej poszły...
marwikka

Napisano: 14 paź 2015, 13:32

no ale program sam to rozlicza przeciez.......juz nie wiem co robic
Misiu

Napisano: 14 paź 2015, 13:34

jaki program? a może miałaś wpłatę 40 % ? powodzenia
marwikka

Napisano: 14 paź 2015, 13:37

sygnity mam, no a jak mam dluznikow w ZK to cos da?chyba nie juz szukam w zestawieniach
Misiu

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x