Krótko streszczając sprawę i zaczynając od początku:
Ostatnio wprowadzono na forum nowe zabezpieczenie antyspamowe (captcha/Nie jestem robotem) w związku z nasilającymi się botami spamującymi na forum.
Niestety dla niektórych to rozwiązanie jest uciążliwe i występują liczne skargi na to zabezpieczenie, m. in. takie:
Rajski. pisze:Administratorów forum proszę o zdrowy rozsądek. Tu się nie da pisać.... w powyższej odpowiedzi chyba z 5 razy zaznaczałem znaki drogowe i witryny sklepowe.
Zmieńcie to bo ludzie przestaną tu zaglądać!!!!!!
W związku z powyższym jest możliwość rezygnacji z przedmiotowego zabezpieczenia ale tylko w przypadku wyłączenia możliwości pisania postów/zakładania tematów osobom z tzw. kont Gościa (brak możliwości pisania na forum osób nieposiadających konta) co w praktyce wyglądałoby tak, że pisać na forum mogły by tylko osoby zalogowane a zabezpieczenie captcha zostałoby wtedy całkowicie usunięte.kb pisze:potwierdzanie przez zalogowanych uzytkownikow,ze nie sa robotami to spora przesada i bardzo zniecheca do wspomagania kolegow na forum...jeszcze chociaz zeby wystarczylo zaznaczenie, ale nie...trzeba wgapiac sie w te obrazki i czasami dojsc do wniosku,ze chyba niestety juz sie przemienilem w tego robota , bo nie zauwazylem wszystkiego
Stąd ta ankieta która ma posłużyć do zobrazowania Waszego zdania na ten temat czy chcecie aby pozostało wszystko jak jest obecnie czy wolicie pisać wyłącznie z zalogowanych kont sprawniej i szybciej poprzez brak weryfikacji przy każdym poście (nie jestem robotem).
Niniejszą wiadomość starałem się jak najprościej napisać żeby każdy miał świadomość o co chodzi.
Jeśli macie jakieś pytania czy problemy w tej sprawie to piszcie tutaj.