WAŻNE - REWOLUCJA W POMOCY SPOŁECZNEJ PO CICHU - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 23    [ Posty: 227 ]

Napisano: 13 gru 2013, 23:58

Piszesz :
Kto zweryfikuje efekty Twojej pracy?
A obecnie jak jest jeden \"pracownik socjalny\" potwierdza innemu to nawet co nie miało być szansy zrobione , a jednak .... , ogromne pieniądze i zaufanie jest niezwykle przekonywujące w zaufanym gronie , skazanych na siebie.
~Do Z

Napisano: 14 gru 2013, 0:33

dzibar: stricte, link i nick - naucz się wreszcie - a co do meritum wypowiedzi to wielka z ciebie mitomanka
~chaos....

Napisano: 14 gru 2013, 16:19

2013-12-13 19:25
Re: Ogólnopolska Pikieta 30.11.2013
wysłane przez dzibar dnia 2013-12-13 19:25:45

dzibar

nowy
~~Wredna ,swiadczeń rentowych nie pobiereają raczej zdrowi ludzie, masz jakieś ograniczenia to spróbuj rozwiązać swój problem na superwizji, a nie piętnując koleżankę po fachu, która czasowo jest niezdolna do pracy.

zdecyduj sie - działalność gospodarcza czy choroba i renta - wybór należy do ciebie albo poproś o pomoc przyjaciele lub 50/50
~DO DZIBAR

Napisano: 15 gru 2013, 19:48

Sprawdź przepisy ~~DO DZIBAR, ja jestem zdecydowana, a fakty mówią za siebie, jeżeli bardzo ciebie interesuje mój przypadek to powiem krótko: o swoich poczynaniach zazwyczaj informuję na corocznej OKPS - bo tam jest miejsce dla innowacji oraz czas na dzielenie się wszelkimi nowościami w zakresie pomocy społecznej i nie zamierzam tłumaczyć się z mojego przypadku.
Co do Wrednej to dokladnie tak jak napisałam - przypadek losowy taki jak mój ( choroba) każdemu może sie przytrafić, ale to nie powód aby rezygnowac z marzeń i dalszej pracy. A już napewno nie jest to powód aby nie dzielić sie doświadczeniem i wiedzą - byłoby to wręcz egoistyczne z mojej strony.
Wiem, ze osoby ktore boją sie zmian - staraja sie wykluczyć mnie ze środowiska, ale też jako pracownik socjalny z wykształcenia rozumiem ich stanowisko
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 15 gru 2013, 21:33

Witam! Czy jest reakcja - pisemna odpowiedź na petycję złożoną przez reprezentacje związków zawodowych pracowników pomocy społecznej? Czy minister Kamysz lub inna osoba decyzyjna z MPiPS zajęła oficjalne stanowisko w tej sprawie?
Minął miesięczny termin w którym zwyczajowo odpowiada się na korespondencję...
~Adamobójca

Napisano: 17 gru 2013, 1:13

I taka jest odpowiedź Ministerstwa

https://www.opsursynow-zzp.waw.pl/images ... i_uops.pdf

https://www.facebook.com/federacja.socjalnych

Pytam gdzie konkrety, gdzie dane słowo o agencjach, gdzie odpowiedzi na 14 stron sensownych uwag i wątpliwości. Ponoć trzeba przejść od ogółu do szczegółu więc pytam MPiPS kiedy zacznie traktować nas poważnie i odpowie - co konkretnie zostanie ze \"starej ustawy\", jak ma być realizowane pełne oddzielenie pracy socjalnej od administracji bo chyba ktoś tu nie odróżnia drukowania decyzji od postępowań administracyjnych ???????????????? I jeszcze o jakości pisma - z tego co wiem to Federacja nie posiada organu o nazwie RADA KRAJOWA który figuruje w nagłówku Czyżby było kopiuj/wklej ????? ŻENADA jak ja bym wysłał deczyję z danymi nie tej osoby to pięć minut bym nie pracował . A tu można - taki poziom.

Ogólniki pod którymi kryje się nieudolność i brak pomysłu
~trzeba to wiedzieć

Napisano: 17 gru 2013, 1:25

Autor tej odpowiedzi nieźle przyćpał ;) Warto to przeczytać he he :))
~filozof podejścia

Napisano: 17 gru 2013, 2:06

Gdyby głupota mogła latać mpips byłoby już na orbicie okołoziemskiej. I gdyby ci ludzie mieli chociaż instynkt samozachowawczy bo na samokrytkę nie liczę, to powinni krzyknąć HUSTON MAMY PROBLEM. A tak krzyczymy my pracownicy że mamy problem i to poważny.

I tak żeby streścić to coś szumnie nazwane odpowiedzią trzeba by powiedzieć że mpips lansuje zmiany pod sloganem - wszyscy chcemy być piękni młodzi i bogaci. I tyle bo recept jak to zrobić już w tym piśmie nie ma. Chyba że za takie uznać projekt flagowy tj. zmianę nazw jednostek. Generalnie więc co głupszy może by i się ucieszył ze ktoś mu szykuje krainę miodem i mlekiem płynącą ale przypominam, że socjalni a-wykształceni b-po szkoleniach co samo ministerstwo fundowało by wydać środki europejskie, c-pracują w rzeczywistości przyziemnej więc bajki o krainach opowiadają tylko dzieciom.

Pani minister takiego poziomu ogólności nawet ja się nie spodziewałem. Co do Pani KW to chyba jednak prawda co usłyszałem.

I ten język że \"nowa optyka wymaga\" . I że te pieczątki to taki sobie koszt . Idą święta może Pani Minister by ten mikro koszt pokryła jako prezent z własnej pensji, bo do publicznej kasy rozumiem że lekko sięgać szczególnie gdy kasa samorządowa a nie rządowa.

Agencje cóż nazwa zdaje się adekwatna do profilu nowych zadań - ma być przystępnie czyli tanio, szybko a satysfakcja pozostanie po stronie tego co tą agencję sobie wymyślił bo nie klienta ;)

W sumie może i dobrze ze nie pozostawiono tym pismem złudzeń. Miasteczko namiotowe i protest wszystkich ops chyba powoli można organizować.
~x

Napisano: 17 gru 2013, 17:08

o ludzie - ale desperacja ...jak sobie do tego wyobrażę intonację Twojego głosu - to sobie myślę o najgorszym ...co może się stać . Mówię poważnie .
Nie będzie tak źle.
~emilka

Napisano: 17 gru 2013, 18:31

Kiedy wy ostatnio byliście szczęśliwi? Strasznie się w tej pracy męczycie.
~Adam

Strona 5 z 23    [ Posty: 227 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x