Gdyby głupota mogła latać mpips byłoby już na orbicie okołoziemskiej. I gdyby ci ludzie mieli chociaż instynkt samozachowawczy bo na samokrytkę nie liczę, to powinni krzyknąć HUSTON MAMY PROBLEM. A tak krzyczymy my pracownicy że mamy problem i to poważny.
I tak żeby streścić to coś szumnie nazwane odpowiedzią trzeba by powiedzieć że mpips lansuje zmiany pod sloganem - wszyscy chcemy być piękni młodzi i bogaci. I tyle bo recept jak to zrobić już w tym piśmie nie ma. Chyba że za takie uznać projekt flagowy tj. zmianę nazw jednostek. Generalnie więc co głupszy może by i się ucieszył ze ktoś mu szykuje krainę miodem i mlekiem płynącą ale przypominam, że socjalni a-wykształceni b-po szkoleniach co samo ministerstwo fundowało by wydać środki europejskie, c-pracują w rzeczywistości przyziemnej więc bajki o krainach opowiadają tylko dzieciom.
Pani minister takiego poziomu ogólności nawet ja się nie spodziewałem. Co do Pani KW to chyba jednak prawda co usłyszałem.
I ten język że \"nowa optyka wymaga\" . I że te pieczątki to taki sobie koszt . Idą święta może Pani Minister by ten mikro koszt pokryła jako prezent z własnej pensji, bo do publicznej kasy rozumiem że lekko sięgać szczególnie gdy kasa samorządowa a nie rządowa.
Agencje cóż nazwa zdaje się adekwatna do profilu nowych zadań - ma być przystępnie czyli tanio, szybko a satysfakcja pozostanie po stronie tego co tą agencję sobie wymyślił bo nie klienta
W sumie może i dobrze ze nie pozostawiono tym pismem złudzeń. Miasteczko namiotowe i protest wszystkich ops chyba powoli można organizować.