Ja mam zamiar z 2% pokrywać wynagrodzenie nowych pracowników przyjętych tylko do 500+ , 1/2 wynagrodzeń pracowników świadczeń rodzinnych którzy będą mieli zwiększone obowiązki, 1/3 wynagrodzenia kierownika i księgowej ( wynagrodzenie kierownika i księgowej 1/3 pomoc społeczna+1/3 świadczenia rodzinne+1/3 500+). . Do tej pory z 3% na świadczenia rodzinne nie pokrywałam wynagrodzenia kierownika i księgowej ponieważ nie wystarczało dotacji dla pracowników. Napiszcie proszę co sądzicie, czy można wynagrodzenia kierownika i księgowej
jestem z mazowieckiego i żadnej tabeli nie dostałam. chyba pierwszy raz ominęła mnie ta przyjemność. mam już przyznany plan. część pieniędzy też wpłynęła. można zacząć się urządzać. tylko znowu jest problem z liczeniem tych 2%. wychodzi na to ,że to co jest na św.wychowawcze to jest 100% + 2% na obsługę (czyli dostaliśmy 102%). już myślałam, że św.rodzinne i Fa sobie poukładałam (bo liczę je 97% i 3%), a tu znowu zonk
jak podzielić plan na 500 plus który przyszedł ?? Myślę o tym: od całego planu odjąć środki na wdrożenie i kwotę która zostanie przemnożyć razy 2 % i wyjdą koszty. Co zostanie to na świadczenie dla beneficjentów. Dobrze myślę ???