weryfikacja zbiorów centralnych
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
Re: weryfikacja zbiorów centralnych
tak ślij
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM/ŚW
- Kontakt:
też mam to z dochodem i nie mam pojęcia co z tymEMJOT85 pisze:u nas taki Kod walidacji: SW/3.1 Brak dochodu rodziny dla rodziny wnioskującej o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko czy nie biorą pod uwagę, tego że zdarzają się rodziny, które nie mają udokumentowanych dochodów i automatycznie maja brak dochodów?
Mamy jeszcze taki Kod walidacji: SR/KM-2.7 Wykazywanie świadczeń w części wypłacone świadczenia, o wartości wyższej niż aktualnie obowiązuje. , czy dobrze rozumiem, że chodzi to o wyrównania?
Co robicie w takich przypadkach?

-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR/FA/SW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
Czy jeśli to dotyczy rzeczy których nie da się poprawić np. ten dochód (przecież nie możemy rodzinie wpisać dochodu, żeby nie było walidacji
)czy też jeśli chodzi o wyrównania, przecież jeśli ktoś złożył wniosek z ostatnim dniem miesiąca i ma przyznane świadczenia to wiadomo, że dostanie je z wyrównaniem w kolejnym miesiącu
to może wystarczy poinformować WPS i po sprawie?

-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
pisaliśmy o tym tutaj https://public.sygnity.pl/forums/viewtop ... 2&start=15 w mojej wypowiedzi z 15 maja
pozdrawiam
pozdrawiam
Tomek
-
- VIP
- Kontakt:
mnt30 pisze:też mam to z dochodem i nie mam pojęcia co z tymEMJOT85 pisze:u nas taki Kod walidacji: SW/3.1 Brak dochodu rodziny dla rodziny wnioskującej o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko czy nie biorą pod uwagę, tego że zdarzają się rodziny, które nie mają udokumentowanych dochodów i automatycznie maja brak dochodów?
Mamy jeszcze taki Kod walidacji: SR/KM-2.7 Wykazywanie świadczeń w części wypłacone świadczenia, o wartości wyższej niż aktualnie obowiązuje. , czy dobrze rozumiem, że chodzi to o wyrównania?
Co robicie w takich przypadkach?
napisac wyjaśnienia
że to chodzi o spłaty świadczeń w związku z postępowaniem odwoławczym
przecież to nie nasza wina żę śądu wyroki dają tak póżno
albo że kwoty świadczeń się zmieniają a ktoś przynosi orzeczenie i trzeba mu wyrównać
albo odwołuje się od orzeczenia w sądzie wygrywa i trzeba rok dwa mu spłacić
paranoja jakaś
-
- VIP
- Kontakt:
ahhh jeszcze pismo przy piątku musieli przesłać

-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM/ŚW
- Kontakt:
Panie Tomku, a co z walidacją : Występowanie w rodzinie więcej niż jednego dziecka oznaczonego jako pierwsze?SYGNITY pisze:pisaliśmy o tym tutaj https://public.sygnity.pl/forums/viewtop ... 2&start=15 w mojej wypowiedzi z 15 maja
pozdrawiam

(mój przykład - dziecko powracające z Domu Dziecka (urlopowanie))
-
- VIP
- Kontakt:
u mnie dziecko umiera
dlaczego to jest trakowane jako walidacja ok miekka ale nawet z nich każą nam się tłumaczyć
dlaczego to jest trakowane jako walidacja ok miekka ale nawet z nich każą nam się tłumaczyć
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, ŚR
- Kontakt:
u mnie Pan ma dwa wnioski jeden na swoje siedmioro dzieci a drugi na przysposobione i tu walidacja miękka więcej niż jedno dziecko oznaczone jako pierwsze
- Czyscioszka
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, Czyste Powietrze
- Kontakt:
Odnośnie walidacji w zbiorach centralnych w Izydzie pisałam do nich i wysłali informacje, żeby urzędy nie wymyślały bo to miękkie walidacje i nie mają chyba już się czego czepiać
ZBIORY CENTRALNE 500+ INFORMACJA
25.05.2017
Szanowni Państwo.
W związku z informacją, jaka napływa do Państwa z Urzędów Wojewódzkich, o konieczności ponownego wczytania zbiorów centralnych za 1 kwartał 2017r uprzejmie informujemy, iż procedura ponownego wczytania NIE DOTYCZY użytkowników naszego oprogramowania Izyda - świadczenia wychowawcze. Użytkownicy naszego programu nie muszą ponownie wczytywać zbiorów do CAS. Zgodnie z informacją, jaką otrzymaliśmy z DI MRPIPS zbiory generowane z "Izydy" są poprawne.

ZBIORY CENTRALNE 500+ INFORMACJA
25.05.2017
Szanowni Państwo.
W związku z informacją, jaka napływa do Państwa z Urzędów Wojewódzkich, o konieczności ponownego wczytania zbiorów centralnych za 1 kwartał 2017r uprzejmie informujemy, iż procedura ponownego wczytania NIE DOTYCZY użytkowników naszego oprogramowania Izyda - świadczenia wychowawcze. Użytkownicy naszego programu nie muszą ponownie wczytywać zbiorów do CAS. Zgodnie z informacją, jaką otrzymaliśmy z DI MRPIPS zbiory generowane z "Izydy" są poprawne.
Oprócz weryfikacja zbiorów centralnych - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
rozwód od kiedy przyznać 500+
częściowa utrata?
Pomocy - koordynacja ( zgłupieję)
Zmiana decyzji o NP
decyzja uchylająca z innego ośrodka
uzysk / Rops / separacja / wstrzymanie wypłat
stypendium socjalne
Nineleżnie pobrane świadczenie
Poświadczanie dokumentów za zgodność
wstrzymanie wypłaty a nowe KPA
Szkolenie w NSR (wojsko)- dochód uzyskany?
Świadectwo pracy "cząstkowe"
rodzina zastępcza
projekt budżetu na rok 2017 i 2018
Rodzina Preadopcyjna ???
gospodarstwo rolne a uzysk emerytury