wezwanie brak dostarczenia dokumentow - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 29 cze 2015, 14:58

Witam
Pomożecie mi ? (:
wysłałam wezwanie by klientka dostarczyła dokumenty potwierdzające co robi jej konkubent.
napisałam ze niezastosowanie sie do niniejszego wezwania we wskazanym terminie spowoduje pozostawienie wniosku bez rozpatrzenia.
Pytanie co robimy dalej?
olap
Stażysta
Od: 22 sty 2015, 9:16
Zajmuję się:

Napisano: 29 cze 2015, 15:54

Nic dalej z tym nie robię tylko wpinam?
olap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 29 cze 2015, 19:44

a co to miały być za dokumenty?
nie mogła oświadczenia napisać w trakcie wywiadu?
kjhgf

Napisano: 30 cze 2015, 10:45

lepiej wydac decyzje odmowna za brak wspolpracy
kao

Napisano: 30 cze 2015, 11:19

Oświadczenie majątkowe- musi być pobrane w trakcie przeprowadzania wywiadu, natomiast inne oświadczenia (np. dochody z pracy dorywczej, wysokość zasiłku rodzinnego itp) można dostarczać później.
"To co robi konkubent" - nie można było zebrać informacji na wywiadzie i pobrać oświadczenie?
zzzz

Napisano: 30 cze 2015, 14:11

Partner klientki wyleciał z urzędu pracy
Kazałam dostarczyć dokument co robił w miesiącu maju...jeśli pracował do zaświadczenie
To moja pierwsza taka sprawa... więc nie wiem co dalej
olap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 30 cze 2015, 15:48

Wpinasz do akt wezwanie o dostarczeniu niezbędnych dokumentów ( wniosek bez rozpatrzenia)
zzzz

Napisano: 01 lip 2015, 11:34

Na podstawie art. 64 paragraf 2 KPA decyzja o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia.
amanda

Napisano: 22 lip 2015, 13:51

a te siedem dni to od kiedy liczyć?
jes

Napisano: 27 lip 2015, 0:12

A jeżeli nie pracował, to co ma przynieść? Zaświadczenie od kogo, od kumpli, z którymi spędzał czas na ławeczce przy piwku? Na jakiej podstawie prawnej jest to żądanie? Czy, zgodnie z art. 220 §2 wskazałaś konkretny przepis, który nakazuje dostarczenie zaświadczenia o tym, co człowiek robił w określonym czasie, a nie złożenie oświadczenia? W komentarzach do tego artykułu mówi się o konkretnym przepisie, nie o nazwie zbioru przepisów, np. nie można się powołać ogólnie na Ustawę, lecz trzeba wskazać konkretny artykuł, paragraf itd. mówiący, że właśnie taki dokument lub zaświadczenie jest wymagane.
Art. 12 Kpa wymaga załatwiania spraw najprostszymi środkami. Art. 53 Kpa mówi o załatwianiu spraw bez zbędnej zwłoki. Art. 75 Kpa dopuszcza oświadczenie, złożone pod rygorem odpowiedzialności za fałszywe zeznania. Ups, sporo tego pominęłaś... zzzz i amanda tez się rozpędziły, żeby dokopać klientowi...
bebo
Praktykant
Od: 15 gru 2014, 23:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x