wezwanie do uzupełnienia braków we wniosku - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 08 lut 2019, 10:54

Witam taka sytuacja Pani złożyła niekompletny wniosek wysłałem wezwanie do uzupełnienia dokumentów w terminie 14 dni. Pani nie uzupełniła dokumentów w wezwaniu napisałem że jak nie uzupełni dokumentów wniosek pozostanie bez rozpatrzenie czy to wystarczy czy muszę jeszcze pisać postanowienie, zawiadomienie lub powiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia.
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
cojote
Referent
Od: 19 sie 2015, 9:34
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2019, 11:39

właśnie mam to samo i sklecam zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozp
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 08 lut 2019, 11:55

Zawiadomienie
Zgodnie z art. 24a ust. 2 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (t.j. Dz.U. z 2018 r. poz. 2220 ze zm.) oraz na podstawie upoważnienia Prezydenta Miasta ........... nr .... z dnia ...., udzielonego zastępcy dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej w ........... do prowadzenia postępowania w sprawach świadczeń rodzinnych, a także wydawania w tych sprawach decyzji,
zawiadamiam,
że złożony przez Pana(-nią) dnia ..................... r. wniosek nr .... o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego na okres zasiłkowy trwający od dnia 1 listopada 2018 r. do dnia 31 października 2019 r. pozostawia się bez rozpatrzenia.
Uzasadnienie
W dniu .... r. Pan(i) złożył(a) w Ośrodku Pomocy Społecznej w ..................... wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego bez wymaganych dokumentów:
1) .................................................................................................................................................,
2) ..................................................................................................................................................
(należy przywołać wszystkie niedostarczone przez wnioskodawcę dokumenty, o których dostarczenie organ wzywał oraz nieuzupełnione części wniosku)
W dniu .... r. Ośrodek Pomocy Społecznej w ..................... wystosował do Pana(-ni) wezwanie do usunięcia braków formalnych (pismo nr OPS/.../....). Powyższe pismo zostało odebrane dnia ........... r.
Do ..................... r. nie zgłosił(a) się Pan(i) na wezwanie Ośrodka Pomocy Społecznej w ..................... i nie dostarczył(a) wymaganych dokumentów.
Wobec powyższego ww. wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego pozostawia się bez rozpatrzenia.
kala1
Starszy referent
Od: 21 mar 2017, 16:23
Zajmuję się: referent

Napisano: 08 lut 2019, 12:00

ja piszę w wezwaniu, że jak się nie zgłosi/nie dostarczy w wyznaczonym terminie to wniosek zostanie bez rozpatrzenia i potem już nic nie piszę
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2019, 12:45

ewalu pisze:ja piszę w wezwaniu, że jak się nie zgłosi/nie dostarczy w wyznaczonym terminie to wniosek zostanie bez rozpatrzenia i potem już nic nie piszę
ja dokładnie tak smao :)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 08 lut 2019, 13:04

wcześniej nie pisałam po kontroli piszę, piszemy nawet informację o zakończeniu po tym jak strona nam spłaci nienależnie pobrane
kala1
Starszy referent
Od: 21 mar 2017, 16:23
Zajmuję się: referent

Napisano: 08 lut 2019, 13:08

kala1 pisze:wcześniej nie pisałam po kontroli piszę, piszemy nawet informację o zakończeniu po tym jak strona nam spłaci nienależnie pobrane
zarzucili Wam to przy kontroli?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2019, 13:30

Witam wielkie dzięki za pomoc :D :D :D napisze zawiadomienie pozdrawiam
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
cojote
Referent
Od: 19 sie 2015, 9:34
Zajmuję się: