Wezwanie do złożenia wyjaśnień
Wezwanie do złożenia wyjaśnień
Witam, ma może ktoś wzór wezwania do złożenia wyjaśnień z podstawą prawną itp. pani ma już wydaną decyzję i dostaje 500+, ale ojciec dzieci okazało się, że jest za granicą i chcemy ją wezwać, aby złożyła wyjaśnienia i wypełniła oświadczenie dot. koordynacji, tylko jak? dzięki za pomoc
Re: Wezwanie do złożenia wyjaśnień
Ja mam coś takiego
Kierownik .................... działając na podstawie art. 50 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego (Dz.U. z 2016 r., poz. 23 z późn. zm.) oraz art. 20 ust. 2 ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz.U. z 2016 r., poz. 195) wzywa Pana/Panią do osobistego stawienia się w tutejszym Ośrodku w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od dnia otrzymania niniejszego pisma w celu złożenia wyjaśnień oraz informacji co do okoliczności mających wpływ na prawo do pobierania przez Panią/Pana ................ świadczenia wychowawczego w tutejszym ośrodku.
Kierownik .................... działając na podstawie art. 50 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego (Dz.U. z 2016 r., poz. 23 z późn. zm.) oraz art. 20 ust. 2 ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz.U. z 2016 r., poz. 195) wzywa Pana/Panią do osobistego stawienia się w tutejszym Ośrodku w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od dnia otrzymania niniejszego pisma w celu złożenia wyjaśnień oraz informacji co do okoliczności mających wpływ na prawo do pobierania przez Panią/Pana ................ świadczenia wychowawczego w tutejszym ośrodku.
Re: Wezwanie do złożenia wyjaśnień
Ja bym dopisała jeszcze, że niezastosowanie się do wezwania skutkuje wstrzymaniem wypłaty świadczenia. (art. 23 ust. 2ustawy)
Oprócz Wezwanie do złożenia wyjaśnień - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
terminy wyplat
dzierżawa
Przychodzi Baba do lekarza
Rezygnacja 500+ od kiedy uchylić POMOCY
liczba dzieci
podejrzane
zmiana sytuacji dochodowej - decyzja uchylająca
Decyzja negatywna z ROPSU
Zmiana wypłaty na formę rzeczową, jak????
informacja z cas
Rops brak postanowienia a wypłaty świadczeń
Warm-maz nowe sprawozdanie CAS
niedoniesione dokumenty a decyzja na 2 dziecko
Czy zawsze i kiedy wysyłamy do ROPS
dochód osiągnięty ???
pismo z ROPS koordynacja pomózcie...Elmer i inni..:)