wezwanie na wywiad i spłacenie zadłużenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 gru 2013, 17:11

Dostałam wniosek o podjęcie działań z innego OPS. wysłałam wezwania na wywiad. Międzyczasie przyszła informacja z tamtego OPSu, że dłużnik spłacił całe zadłużenie, co mam teraz zrobić? Czy mogę zrobić umorzenie postepowania?
~Jaga

Napisano: 16 gru 2013, 10:26

Ponawiam pytanie, pomóżcie.
~Jaga

Napisano: 16 gru 2013, 10:26

jakie postępowanie chcesz umarzać?
~behemot

Napisano: 16 gru 2013, 11:08

jeśli dłużnik przyjdzie na wywiad to mam przeprowadzić ten wywiad czy nie?
~Jaga

Napisano: 16 gru 2013, 13:10

mam podobną sytuację. Dłużnik spłacił cały dług w Gops, u komornika (jak twierdzi też). jednak Gops wystąpił z wnioskiem o podjęcie działań wobec niego.
~;

Napisano: 17 gru 2013, 11:24

ustal czy egzekucja jest skuteczna, jak skuteczna to nie prowadzisz już postępowania. Art. 3. 1 ustawy w przypadku bezskuteczności egzekucji osoba uprawniona może złożyć do organu właściwego wierzyciela wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego. ust. 2. Do wniosku należy dołączyć zaświadczenie organu prowadzącego postępowanie egzekucyjne o bezskuteczności egzekucji zawierające informację o stanie egzekucji, przyczynach jej bezskuteczności oraz o działaniach podejmowanych w celu wyegzekwowania zasądzonych alimentów.

~ola

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x