wgląd w dokumenty-komisja rewizyjna - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 26 sty 2016, 22:33

Witam, gminna komisja rewizyjna zarządała wglądu w dokumentację - wywiady, decyzje, dochody. Mogę im udostępnić? miał ktoś taki przypadek? Co z ochroną danych osobowych?
zonk

Napisano: 27 sty 2016, 9:38

Mogą jedynie w decyzje i finanse broń boże w wywiady. Niech okażą się pismem i podadzą podstawę prawną. Jak ja napiszą to ok.
kita

Napisano: 27 sty 2016, 9:39

W decyzje też nie mogą.
t.franek

Napisano: 27 sty 2016, 12:18

Ani komisja rewizyjna ani sam Burmistrz nie ma prawa wglądu w żadne dokumenty dot. przyznawania i wypłacania świadczeń z pomocy społecznej i wszystkich pozostałych świadczeń obsługiwanych w Ośrodku.
Przetwarzamy dane wrażliwe naszych klientów i nikt oprócz pracowników (i oczywiście osób kontrolujących z urzędu wojewódzkiego) nie ma prawa żądać od nas wglądu w akta klientów. Mogą jedynie zajrzeć sobie w sprawozdania lub inne dokumenty, gdzie nie ma imiennych danych klientów.
frania1122

Napisano: 27 sty 2016, 12:56

Dziękuję wam za odpowiedzi, ale na jaką podstawę prawną mam się powołać? Radni naciskają i mówią, że mają do tego prawo. Myśmy odmówili i przeciągamy sprawę bo nie wiem na jakiej podstawie mamy udostępnić dane.
zonk

Napisano: 27 sty 2016, 13:25

A na jaką podstawę się powołują radni? Coś mi tu śmierdzi!!!
Aleksandra 56

Napisano: 27 sty 2016, 15:05

"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2016, 15:23

ehhh masakra....ludzie niekompetentni mają zaglądać w akta naszych klientów? to śmieszne, to też mieszkańcy gminy, nie wierzę im, te informacje mogą się rozejsć wśród innych ludzi, a wtedy to będzie wina pracownika.....
zonk

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x