wiek opiekuna a szo - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 05 cze 2015, 13:30

Czy wiek opiekuna ma znaczenie?
Pani w wieku 79 lat złożyła wniosek o szo na syna 49 letniego, czy wiek ma znaczenie? Z wywiadu wynika, że opiekuje się synem kiedyś wraz z mężem a teraz mąż w szpitalu po zawale i ona sama się opiekuje i złożyła wniosek o przyznanie
OKTAWIA

Napisano: 05 cze 2015, 13:39

wiek nie ma znaczenia
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2015, 15:45

OKTAWIA pisze:Czy wiek opiekuna ma znaczenie?
Pani w wieku 79 lat złożyła wniosek o szo na syna 49 letniego, czy wiek ma znaczenie? Z wywiadu wynika, że opiekuje się synem kiedyś wraz z mężem a teraz mąż w szpitalu po zawale i ona sama się opiekuje i złożyła wniosek o przyznanie
A dlaczego nie składała wniosku o SZO na syna wcześniej, jak mąż nie był w szpitalu??? Oto jest pytanie. :o
Gość

Napisano: 09 cze 2015, 9:08

szo przysługuje - osobom (itd)..jeżeli nie podejmują zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej lub rezygnują z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w celu.....
Zastanawiam się czy osoba w wieku 79 lat łapie się na taki zapis? Nie mam u siebie aż tak wiekowych opiekunów i do tej pory nie musiałam się nad tym zastanawiać. Fakt, nie ma w ustawie ograniczenia wiekowego no ale zapis....
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 09 cze 2015, 13:58

w żadnej ustawie nie ma zakazu pracy w tym wieku
Kati@

Napisano: 09 cze 2015, 16:31

Kati@ pisze:w żadnej ustawie nie ma zakazu pracy w tym wieku
- wiem.
Nigdzie tego nie kwestinuję. Pokazuję tylko, jak irracjonalny jest zapis ustawy. Osobiscie nie nam pracującego na etacie 79 latka ;)
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 09 cze 2015, 17:53

Sipera - zgadam się z Tobą, ale ja już dawno przestałam prawo brać na logikę, nasze prawo jest niechlujne , nieudolne i oczywiście nieumiejętność przewidywania skutków pewnych zapisów przez ustawodawcę
Kati@

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x